Mektić: Pogubna koalicija Dodik - Čović

Mektić: Pogubna koalicija Dodik - Čović Izvor: N1

Ministar sigurnosti Dragana Mektić danas je komentarisao nedavni sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u Mostaru. Kako je naveo, upravo je HDZ oborio ulazak BiH u Transportnu zajednicu.

"Da li se sastanak Čovića i Dodika u Mostaru ticao ijednog radnog mjesta, ijednog ekonomskog projekta, problema koji može zaustaviti iseljavanje mladih? Ne, OSA je problem, problem je što se vrti i čeprka oko kriminala. Tu je problem jer se to ne smije dokazati. Onda Čović kaže da inistira da se neko postavi ne mjesto šefa Regionalne kancelarije OSA-e. I dogovore se o tri posto PDV-a, kako će hrvatski ministri štititi srpske interese u Vijeću ministara. Dobio sam SMS da je u toku je telefonska sjednica Vijeća ministara o Transportnoj zajednici. Glasao sam za i vidim nije prošao taj projekt. Vidim HDZ-ovi ministri nisu glasali za, oni su oborili Transportnu zajednicu, a ja glasao za. Međunarodnoj zajednici, svim faktorima, HDZ je oborio taj sporazum. U pravi su mah podržali i nisu imali nikakve primjedbe dok se nisu sastali Dodik i Čović", naveo je Mektić.

On je poručio da će predložiti SDS-u da, kada se radi o nekom hrvatskom pitanju, konsultuju HDZ 1990.

"Da li su narušeni hrvatski interesi, ako kažu da jesu, nećemo glasati. I mi ćemo štititi hrvatske interese preko drugih predstavnika njihovih u inistitucijama BiH. To je pogubna koalicija koju su stvorili da se uruši sve ovdje ono što može da proizvodi i sa kim se može uspostaviti vladavina prava i pravna država. Jer, ako profunkcioniše pravna država, vidi da su raskrinkane stvari, da se došlo u njihovu bilizinu", poručio je Mektić na današnjoj pres-konferenciji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mekticu, moras jos ostrije

Mekticu, radi nesto na rejesavanju problema o kojim teatralno govoris. Nemoj nam objasnjavati ko su Dodik i Covic. Svi znamo ko su oni. Ako hoces nesto da promijenis, onda moras raditi nesto drugacije od njih. Vidimo da si vrijedan samo na kritici. Kada bi ti retorika, fonetika i dikcija bila malo bolja niko ti ne bi bio ravan.

0 0

Ratio

Ma nisu oni nikakva prijetnja BiH! BiH je, kada je bilo najgore, odbranjena od patriota. Ovaj dvojac sada izgleda smijesno u odnosu na taj period. Izmjene Izbornog zakona, to vise nije pitanje. Nece ga biti! Nema ni izmjena odluke o izmjeni akciza, zakona o pio/mio...Nema nista do do novih izbora, a posle toga, vidjecemo. Ovo vrijeme do izbora, imacemo, kao sto to godinama imamo, drzavni cirkus sa politickim klovnovima u glavnim ulogama, i njihove birace kao gledaoce. Ima li sanse da ode cirkus iz ove Drzave, iskljucivo zavisi od onih koji ne glasaju. Onda se takvi mole da uklone cirkus iz BiH.

2 0

Hadzo

Svi ste vi za nas pogubni!

3 2

* Sva polja su obavezna