Poruka Dragana Mektića Bošnjacima

Poruka Dragana Mektića Bošnjacima Izvor: Anadolija

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine poslao je sa današnje pres-konferencije poruku i apel svim narodima u BiH, a posebno Bošnjacima.

"Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sjednemo i napravimo historijsko pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, da radimo na tome, da uspostavimo uređenje i sisteme koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde", kazao je Mektić.

On je pozvao Bošnjake da se definišu projekti koji će omogućiti razvoj države, a ne da se pravi pakt kako srušiti Obavještajno-sigurnosnu agenciju, dignuti poreze...

"Pozivam Bošnjake da sjednemo, razgovaramo, pregovaramo, smirimo situaciju i da idemo dalje. Hoće li to nekome odgovarati ili ne? Naša je sudbina da živimo ovdje, da živimo kao ljudi, zajedno se razvijamo, a ne da živimo u stanju nacionalističke i ratnohuškačke retorike", naveo je Mektić.

Govorio je i o v. d. glavne tužiteljice Gordani Tadić za koju je kazao da je "pod čistim političkim utjecajem".

"Prije sedam ili osam dana, novinar Žurnala Avdo Avdić je otišao u Tuzlu i došao do njene kuće u kojoj se nalazi kladionica koja ima ogromne poreske dugove. Fotografisao je to, ona je to primijetila i privela ga u konobu. 40 minuta su ga protivpravno lišili slobode, maltertirali su ga. Vidjet ću sa Vilićem kakva je uloga bila policije. Ispitivali su čovjeka. U konobi je proveo 40 minuta. Ispitivali ga Gordana Tadić i njen muž Slavko. Dala mu do znanja da se na bavi njom. Ona sebe vidi na piziciji glavne tužiteljice", kazao je Mektić između ostalog.

"Dokle ide političko-pravosudno-pravna mafija u ovoj državi. U velikom smo problemu. Tenutno je mafija jača od države. Nemamo instrumenata. Sve prolazi kroz politički filter. Danas sam dobio informaciju da je Goradana Tadić i Tužilaštvo otvorila istragu protiv Dalide Burzić. Vidi u njoj konkurenciju. Treba nam podrška javnosti, civilnog društva, građana...  Čeka nas nikakva crna sudbina u ovoj zemlji. Ne možemo to više posmatrati", kazao je Mektić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Dragan Mektić

Komentara 33

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nara

Ako bi bilo moguce da gospodin MEKTIC bude predsjednik za svu troicu koji se nalaze na celu ove drzave Bosne i Hercegovine ja evo dajem glas momentalno za gospodina Mektica i neka nam on vodi drzavu i nas sve kompletno u bolje sutra ! Imam apsolutno povjerenje !! Gospodin Mektic to moze !

29 4

Tomo

U ime koga ces razgovarat pregovarat o uredjenju koje pol stranke R S pojasni Ti si najveca izvrsna vlast u BiH ministar policije Kazi jasno da ne mozes nista uradit u sistemu pravosudja tuzilastva osim da procesuirate srbe za ratne zlicine Kazi bosnjacima da su nam stranci nametnuli ludjacku kosulju dajuci poziciju pravosudju i tuzilastvu da nikom ne odgovaraju te da su postali otudjena kasta stalez bez drustvene odgovornosti za to nam ne treba pomirenje vec otreznjenje nije nam za to kriv dejton ni RS vec su nam poremetili sistem vrednosti covjeka gdje su sve zasnovali na negaciji drugog Vidim Mekticucda nesto zelis ali ne razumijes dokle su BiH otisli negativni procesi

12 0

Strasno

"Dokle ide političko-pravosudno-pravna mafija u ovoj državi. U velikom smo problemu. Tenutno je mafija jača od države. Nemamo instrumenata. " (Dragan Mektic) Ministar nam kaze da je voda mokra. Te probleme svi znamo. Valjde je zadatak ministra da probleme rjesava. Mektic je vec tri godina ministar. Sta je njegov resor uradio? On je samo sazivao konferencije za stampu na koji ma je teatralno, neuko, bez dikcije i retorike nastupao. Da mektic ne moze nista drugo ponuditi to skoro svako zana, ali zastrasujuce je da se mnogi odusvljevaju njegovim nacinom rada.

5 5

* Sva polja su obavezna