Iznova počelo suđenje Sanjinu Sefiću i drugima

Iznova počelo suđenje Sanjinu Sefiću i drugima Izvor: Screenshoot

Suđenje Sanjinu Sefiću, osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč danas je počelo iznova nakon isteka perioda dužeg od 30 dana otkako je održano posljednje ročište u ovom predmetu.

Tužioc na ročištu bila je Jasminka Knežević, a predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorević donio je odluku da glavni pretres počinje iznova zbog isteka vremenskog roka od mjesec dana izmedu ročišta. 

Na saslušanju održanom danas niko od svjedoka nije pristupio, tako da je u okviru ročišta ponovo pročitana optužnica protiv Sanjina Sefića i saučesnika koji su nakon čitanja optužnice, ostali pri izjašnjenju da nisu krivi za tačke optužnice po kojima se terete.

Optuženi Saud Nišić tražio je od suda izuzimanje iz postupka tvrdeći da on nije sakrio auto korišteno za Sefićev bijeg, kako se navedeni u optužnici, što sud nije dozvolio.

Naredno ročište na kojem će ponovo biti saslušani oštećeni u slučaju, Agić Amir i Malkoč Enes, zakazano je za 07.08.2017.

Podsjećamo, ročišta zakazana za 27.05. i 27.06. su odgođena jer advokati saučesnika nisu prisustvovali rocištu, a naredni put jer sud niti advokat optuženog Amara Salihovića nisu imali informaciju da je optuženi na odsluženju kazne za drugo krivično djelo zbog čega nije pristupio suđenju.

Prvooptuženi Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara ove godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: sanjin sefić

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Aa

Sram ih bilo njima se tako isto vratilo ima Boga

0 0

Ja budalastina

0 0

Miki

Ubica dviju mladih djevojaka koje su mogle biti uzorni primjeri u životu . Ovaj slučaj nije za medije vec za naučnu fantastiku u smislu da se vidi pravni sistem kako može da bude šupljina unutar pravde i zakona . Potplaćivanja su komunistički idioti i u bivšem sistemu tako da je i ovo samo odraz onog šta smo odgajali .

0 0

* Sva polja su obavezna