RTRS poručio Mektiću: Izvini se ili objavi dokaze

RTRS poručio Mektiću: Izvini se ili objavi dokaze Izvor: N1

Glavni urednik infomrativnog programa Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Siniša Mihailović pozvao je ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da se javno izvini ili objavi dokaze da je Mihailović dao novac Goranu Suvari.

U otvorenom pismu, Mihailović navodi da Mektić to tvrdi bez ijednog dokaza, osim riječi čovjeka koji je najbliže sarađivao sa Suvarom i to upravo na "poslu" sa SDS-om u koji je vrlo aktivno bio uključen i tadašnji Mektićev stranački šef Mladen Bosić.

"Vaše selektivno pamćenje namjerno ili ne, potpuno je nevažno, vrijeđa zdrav razum svakoga čije sjećanje dopire bar 18 mjeseci unazad. Naime, tada ste tvrdili da je savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, sastajući se sa Suvarom radio novinarsko-istraživački posao, iako mu je uručio 50.000 evra, zajedno sa još jednim visokopozicioniranim članom SDS Bojom Gašanovićem. Uručivanje novca je snimljeno i objavljeno", navodi Mihailović u pismu objavljenom na portalu RTRS-a.

On dodaje da se Mektić, iako su tada postojali dokazi, nije zapitao odkud novac Vukanoviću, kako su ga on i Gašanović prenijeli preko granice i zašto je urađen baš dogovor o diskreditaciji jednog čovjeka, o čemu je na konferenciji za novinare okrenuo teze.

"Pozivam vas da se javno izvinite ili da objavite dokaze o tome što ste tvrdili, jer će te svakako to morati da učinite na sudu, budući da ovakvo javno obraćanje i pominjanje mog imena, bez dokaza, a napominjem da u životu nisam vidio toliki novac, doživljavam kao obilježavanje jednog novinara kod svih onih koji misle kao vi i stavljanjem mete na čelo", istakao je Mihailović.

On je napomenuo da je lično, ali i novinari RTRS-a, u proteklih dvije godine, kao nikada do sada, primili ogroman broj prijetnji, pominjanja porodice i slično, što su prijavljivali Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mihailović je poručio Mektiću da je "potpuno nedostojan funkcije koju obavlja, što dokazuje svaki dan".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: rtrs , Dragan Mektić

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ja

Ovo "nema dokaza" sve govori o tome je li ili nije istina.

6 0

* Sva polja su obavezna