Zatvori

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika Izvor: N1

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet na osnovu prijave Bakira Izetbegovića protiv predsjednika RS, Milorada Dodika.

"Tužilaštvo BiH je dana 17.07.2017. godine zaprimilo akt člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, slijedom čega je formiran predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izetbegović je, podsjećamo, uputio je pismo vršiteljici dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordani Tadić povodom izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika o "okupaciji Drine".

Izetbegović je naveo da je 7. jula 2017. godine predsjednik Milorad Dodik u svom govoru na javnom skupu u Bratuncu, u prisustvu velikog broja ljudi, izjavio:

"Poznati su projekti raznih fondacija, prije svega islamskih, koje su tražile i samo usmjeravale svoj novac kako bi se ovdje uz Drinu vratili, nakon otadžbinskog rata, muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način..."

Citirajući izjavu Dodika da su "Bošnjaci starosjedioci Podrinja okupatori", Izetbegović je kazao da se radi se o najopasnijoj izjavi jednog zvaničnika o BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

"Obzirom da nije bilo očekivane reakcije, obratio sam se OHR-u i Tužilaštvu BiH, kao i članicama Upravnog odbora PIC-a da reaguju i sankcionišu ovakvo ponašanje predsjednika RS", kazao je Izetbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 19

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Samo

tako bošnjaci . Gurate nemoguću misiju !!

2 1

Nin

Partizani okanite se muslimana u BiH nikada vise podršku jugoslavenstvu nećete dobiti ,idite u tursku,kinu ,i drugdje i tamo tražite da vas podrže ,ovdije ste zagadili sve i svakog tako da vam se smrad osjeti na kilometre širom regiona .

1 1

Patriot Patrijota

Dosadilo je vec. Ista prica iz godinu u godinu na sve strane. Da se bore vise za mir i dobrog svih gradjanja dobro bi bilo. Nego svako tjera neku pravdu u navodno interesu naroda, vjere itd. 11 juli ce ostati kletva i prokletstvo koji su pocinili i koji su dozivjeli. I sa time mislim u oboje i Srbi i Bosnjaci. Ostat cu svi rob i sluga svoje proslosti. Nit ce ikada biti mira po ovome sto se svake godine vidi da se ponavlja. Nekada ponos bila u svemu, sada je samo neka tuga golema za bolom i vrijedjanju.

2 1

* Sva polja su obavezna