Čović: HDZ nije glasao protiv Transportne zajednice

Čović: HDZ nije glasao protiv Transportne zajednice Izvor: N1

Ministar sigurnosti Dragan Mektić danas je komentarisao nedavni sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u Mostaru. Kako je naveo, upravo je HDZ oborio ulazak BiH u Transportnu zajednicu.

"Da li se sastanak Čovića i Dodika u Mostaru ticao ijednog radnog mjesta, ijednog ekonomskog projekta, problema koji može zaustaviti iseljavanje mladih? Ne, OSA je problem, problem je što se vrti i čeprka oko kriminala. Tu je problem jer se to ne smije dokazati. Onda Čović kaže da inistira da se neko postavi ne mjesto šefa Regionalne kancelarije OSA-e. I dogovore se o tri posto PDV-a, kako će hrvatski ministri štititi srpske interese u Vijeću ministara. Dobio sam SMS da je u toku je telefonska sjednica Vijeća ministara o Transportnoj zajednici. Glasao sam za i vidim nije prošao taj projekt. Vidim HDZ-ovi ministri nisu glasali za, oni su oborili Transportnu zajednicu, a ja glasao za. Međunarodnoj zajednici, svim faktorima, HDZ je oborio taj sporazum. U pravi su mah podržali i nisu imali nikakve primjedbe dok se nisu sastali Dodik i Čović", naveo je Mektić.

Dragan Čović se u program N1 televizije javio uživo iz Bruxellesa gdje je održao sastanke sa Johanesom Hahnom i Federicom Mogherini, te je usput dao svoje mišljenje o ovoj izjavi.

"Ne komentarišem inače izjave. Ja sam vrlo jasno kazao i pojasnio gospodinu Hahnu o čemu se radi i kako ja to vidim. Što se tiče predstavnika HDZ-a, nije tačno da su glasali protiv".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Draagn Čović u Briselu je govorio i o mogućem trilateralnom sastanku – Predsjedništvo BiH – Aleksandar Vučić – Kolinda Grabar Kitarović.

"Želimo vrlo jasno poručiti da u komunikaciji sa našim susjedima želimo ponovo Bosnu i Hercegovinu staviti u središte njihovog interesovanja na krajnje pozitivan način. Tako da ćemo ovih dana dogovoriti i službenu posjetu gospodina Vučića, a i službenu posjetu predsjednice Hrvatske Bosni i Hercegovini, a onda moguće napraviti jednu trilateralu kako bi u središte pažnje stavili ovo što danas imamo u BiH pa i njihov odnos je preznačajan za BiH. Sad ih planiramo, sve bi se trebalo desiti kroz osmi i deveti mjesec", izjavio je Čović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan čović

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

istina

Kada malo uporedite izjave zvaničnika od danas i prijašnjeg vremenskog perioda, uvidjećete da je vrh države i vlast države što kaže g-din Mektić mafija, a Čović veliki lažov

1 0

Obrnuto

Mektic kaze obrnuto, da je HDZ glasao protiv. Ko laze?

1 0

Mijat

Čoviću kada toliko šuruješ sa Dudukom mogao bi ga pitati koliko ima Hrvata u njegovoj para državi , ti ga to nikada nisi pitao niti ga smiješ pitati,ti zastupaš samo interese Hercegovaca,boli te briga za ostale Hrvate u BiH-a

1 0

* Sva polja su obavezna