Crna Gora u gašenju požara traži pomoć od EU

Crna Gora u gašenju požara traži pomoć od EU Izvor: Twitter

Zbog veoma teške situacije s požarima, Crna Gora traži pomoć iz regije i EU.

Predsjednici općina Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili su zahtjev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova za hitan angažman zrakoplovstva u gašenju požara na Luštici, ocjenjujući da je situacija alarmantna i da treba tražiti pomoć iz regije, prenosi RTCG.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uputilo je EU zahtjev za međunarodnu pomoć, a kako ističe prvi čovjek tog resora Mevludin Nuhodžić, odgovor očekuju do kraja dana.

"Zatražili smo pomoć od Evropske unije i naš se zahtjev već razmatra u Briselu, o mogućnosti da se u pomoć uključe avioni s najbližih destinacija u okruženju i postoji mogućnost da nam večeras bude upućena pomoć avionima", kazao je Nuhodžić.

Požari u Crnoj Gori bukte posljednjih dana, a najviše ih je na primorju u bokeškim općinama i u Podgorici. Najveća borba s vatrenom stihijom je na poluotoku Luštica, a zbog jakog vjetra protupožarni avioni ne mogu u svakom trenutku da pruže pomoć iz zraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Požar , crna gora

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Драгас

Bolji je komsija nego rodeni brat u EU.

0 0

Logicno

Pa dragi crnogorci, nedavno ušli u NATO koji ima svoj (i bolji) sistem zaštite u ovim situacijama a vi trazite pomoc EU koje niste clanica. Los diplomatski potez.

0 0

* Sva polja su obavezna