Članstvo u UV Centralne banke donosi godišnje 57.821 KM

Članstvo u UV Centralne banke donosi godišnje 57.821 KM Izvor: N1

Kemalu Kozariću, Ljubiši Vladušiću i Trivi Marinkoviću prošle godine isplaćeno je po 57.821,88 KM u ime naknade za članstvo u Upravnom vijeću Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Na poslaničko pitanje Saše Magazinovića upućeno guverneru Centralne banke BiH dostavljen je odgovor sa podacima o primanjima članova Upravnog vijeća Centralne banke BiH.

Senad Softić, predsjedavajući i guverner, te članovi Kemal Kozarić, Ankica Kolobarić, Trivo Marinković i Ljubiša Vladušić imenovani su na mandatni period u trajanju od šest godina počevši od 11. augusta 2015. godine.

Centralna banka BiH je članovima UV - Kozariću, Vladušiću i Marinkoviću isplatila više od 173.000 KM na ime članstva, a uz dodatna primanja iznos se popeo na 179.625 KM.

Dodatna primanja su isplaćena članovima za službena putovanja na koja su imenovani upućeni u skladu sa obavljanjem dužnosti. Tako je Kozariću pored članstva isplaćeno dodatnih 802,22 KM, Vladušiću 3.569,85 KM, a Marinkoviću 1.789 KM.

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić i Ankica Kolobarić nemaju pravo na naknadu s obzirom da su stalno zaposleni u Centralnoj banci.  Ostali članovi, gore navedena trojka, imaju pravo na naknade s obzirom da redovna mjesečna primanja imaju u drugim institucijama, odnosno ustanovama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

...

Ovo nema ni. U. Njemacku. Pa imali iko. Da. Ovo. Zaustavi. Pljacku. Naroda i. Drzave. Gdjesmo. Stigli. I. vukun. Unuce. Bracace. Dug. Za. Ove. Hljebolezice. Imali iko. Pomoc. Ovoj. Drzavi

1 0

Uh

Eto narode glupi citajte komentarisite ali oni uzimaju i uzimaju sta se treba desit da se narod vise digne i pocne ih udarat i njih i njihove familije

7 1

Antidemokuracija

Sto ce vam tolike pare.??

1 1

* Sva polja su obavezna