"Neka Fadil Novalić odgovori na SMS koji sam mu poslao"

"Neka Fadil Novalić odgovori na SMS koji sam mu poslao" Izvor: N1

U Sarajevu se održava novi protest korisnika kredita u švicarskim francima.

Protesti ispred poslovnice Addiko banke u ulici Ferhadija u Sarajevu počeo je u 14 sati, a okupio se veći broj građana nego tokom ranijh okupljanja.

Korisnici kredita sada najavljuju da će ovu noć provesti na ulici pod vedrim nebom, tačnije njih 44 od 200 građana koji su se okupili. 

"Zahtjevamo od Addiko banke da se vrate pod zakone BiH. Od Vlade FBiH i premijera Fadila Novalića tražimo da odgovori na poruku, SMS, između mene i njega. Rekao sam mu da su nas pokrali, da je istina da je novac nestao. Da je njemu važniji taj novac i Vladi nego nama korisnicima kredita", izjavio je Kemal Duraković, predsjednik Udruženja Švicarac.

Izvor: N1

Između ostalog - traže i konverziju kredita u konvertibilne marke, uz popuste od 30 do 50 posto na posljednju cifru kredita. 

"Put koji smo mi izabrali je sporazumno rješenje kredita u CHF. Blokade poslovnica neće riješiti problem. Pozivamo korisnike kredita na dijalog, jer je to jedino rješenje", kazala je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank.

Izvor: N1

Iz Udruženja ponovo apeluju da se ovaj problem što prije riješi. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad 1992

Pa nije mu Fadil kriv niti ga je tjerao da digne kredit i sto je uzeo kredit nek proda onu veliku zgradu ( vila grande) u centru Bugojna .. lakše je prozivati i kukati nebi li dobio otpis...

8 1

* Sva polja su obavezna