Protesti u Dohi zbog zahtjeva za zatvaranje Al Jazeere

Protesti u Dohi zbog zahtjeva za zatvaranje Al Jazeere Izvor: Reuters

Brojne osobe, među kojima su se nalazili i predstavnici međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava i strani novinari u Dohi, protestovali su zahtjev arapskih zemalja o zatvaranju katarske televizije Al Jazeere.

Blizu 200 osoba, uključujući i učesnike Konferencije o ljudskim pravima, koja se održava u Dohi, ispred zgrade Al Jazeere su poslali poruku podrške vlastima Katara.

U zajedničkoj deklaraciji učesnika Konferencije o ljudskim pravima osuđuju se zahjtevi arapskih zemalja koji se tiču zatvaranja Al Jazeere, ali i drugih medijskih kuća.

Kriza u Zaljevu eskalirala je 5. juna kada su vlasti Saudijske Arabije, Bahreina, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena prekinule diplomatske odnose i blokirale granice Katara. Katar se tereti za podršku terorizmu, što zvanična Doha negira i ocjenjuje neutemeljenim optužbama. Susjedni Kuvajt pokrenuo je inicijativu u pravcu rješavanja te krize.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Sloboda medija

Mediji trebaju biti slobodni, ali ne i ovlašteni da prećutkiju istinu ili da narodu naturaju apsurdne zaključke. A na Al-jazeiri se može vidjeti da je Otomanska imperija donijela humanizam i renesansu u Evropu. Takođe, može se naći i kako su arapski brojevi ključni faktor u zakonima koji definišu letjenje aviona.

1 1

Goran

Kome i zašto ???

0 0

* Sva polja su obavezna