Turisti odlaze iz Vodica, voda zaudara po fekalijama

Turisti odlaze iz Vodica, voda zaudara po fekalijama Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na samom vrhuncu turističke sezone u Vodicama je dio mještana i turista ostao bez vode.

Zapadni dio grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i dijelu ulice Blata pune su turista koji odlaze prije vremena jer ne žele biti na ljetovanju bez vode.

Voda iz slavina je bila mutna i neugodno je zaudarala, mještani kažu po fekalijama, a problem je prijavljen poduzeću Vodovod i odvodnja u utorak u osam sati, piše ŠibenikIn.

Djelatnik tog javnog poduzeća izašao je na teren i utvrdio da se tridesetak kuća opskrbljuje zdravstveno neispravnom vodom.

''Kao uzrok onečišćenja utvrdio je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda i odovodnje d.o.o. u vrijeme gradnje stambenog objekta u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb. Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašteno spojena na vodoopskrbni cjevovod od strane fizičke osobe – investitora i izvođača predmetne stambene zgrade građevine u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja našeg sistema za opskrbu pitkom vodom'', saopćeno je u srijedu popodne iz poduzeća Vodovod i odvodnja.

Oni dalje navode da je jučer Zavod za javno zdravstvo ispitao vodu i da je interno ispitivanje odradio i Vodovod te da su oba nalaza pokazala da voda nije zdravstveno ispravna, o čemu su korisnici usluge odmah i obaviješteni.

''S obzirom da je opisanim ponašanjem počinjeno kazneno djelo ugroze života i zdravlja ljudi, Vodovod i odvodnja d.o.o. je protiv počinitelja podnio kaznenu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi te o svemu obavijestio nadležne inspekcijske službe'', kažu u Vodovodu.

Vodu u tom dijelu Vodica građanima dostavljaju auto-cisternama, a kako kažu u Vodovodu u ovom trenutku obavljaju se radnje na ispitivanju i dezinfekciji ugroženog vodoopskrbnog cjevovoda te se poduzimaju sve ostale radnje potrebne za što hitniju uspostavu redovne i uredne vodoopskrbe o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

U saopćenju koje potpisuje direktor Vodovoda i odvodnje Miho Mioč kažu da normalizaciju očekuju u večernjim satima četvrtka.

Investitor stambene zgrade u Prvićkoj ulici, Zoran Josipović za Infovodice jučer je kazao da je uzrok vode koja je tekla ispod zgrade bilo puknuće cijevi navodnjavanja.

''Cijev je sanirana i voda više ne teče. Ovo što se jutros dogodilo nema veze s izgradnjom zgrade koja ima sve dozvole i koja je izgrađena po svim propisima'', kazao je, a kao mogući uzrok mutne vode naveo pad tlaka vode i povlačenje taloga iz slijepe cijevi koja je priključena na taj cjevovod.

Inače, poznati vodički građevinski poduzetnik Zoran Josipović član je HDZ-a i bio je vijećnik u Županijskoj skupštini u prošlom sazivu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Azra

Gluposti.Ko još pije vodu iz česme na moru?Kupi se 5 litara za 10 kuna i pij cijeli dan.

9 4

Nije Tako

i kad zasvrbi cesi se i uzivaj

2 2

* Sva polja su obavezna