Hrvat u timu najgorih 11 igrača Premier lige

Hrvat u timu najgorih 11 igrača Premier lige Izvor: REUTERS/Ian Hodgson

Koja liga je najbolja, španska Primera ili engleska Premier liga? Ili možda njemačka Bundesliga? Ovo pitanje muči nogometne zaljubljenike širom planete poput onog koji je nogometaš najbolji, Messi ili Ronaldo.

Ako Premeir liga nija najbolja onda je zasigurno najbogatija. Od njenog osnivanja 1992. godine mnogi vrhunski nogometaši su igrali u ovoj ligi. Neki su ostavili vječni trag, a neki su samo prošli kroz nju. Ima i onih koji su zapamćeni ne zbog svojih dobrih igara nego zato što su bili takvi promašaji da su ušli u sportske anale.

Donosimo vam najgorih 11 koji su koračili engleskim terenima od osnutka prvenstva kakvog sada znamo.

Na golu "odabrane" ekipe je Massimo Taibi (Manchester United). Trebao je zamijeniti velikog Petera Schmeichela, a odigrao je samo 4 meča za tim sa Old Trafforda.

Odbrana: Per Kroldrup (Everton), Igors Stepanovs (Arsenal) i Winston Bogarde (Chelsea). Posebno je zanimljiva priča u vezi Bogardea koji je iz Barcelone došao u London. Nakon što je Chelsea shvatio da je kupio "mačka u vreći" pokušao je prodati Holanđanina, ali je on odbijao da ode. Proveo je četiri godine na klupi "Plavaca" nakon čega se oprostio od nogometa.

Najgoru vezu čine Bruno Cheyrou (Liverpool), Ali Dia (Southampton), Christian Negouai (Manchester City) i dva igrača Uniteda, Bebe i Eric Djemba-Djemba. Slučaji Bebe i Dia ponajbolji svjedoči kako premierligaški klubovi troše bez ozbiljne analize. Ali Dia je doveden u Southampton na preporuku lažnog Georgea Weaha, a Bebe je završio u Unitedu iako ga tadašnji menadžer Alex Ferguson nikada
nije vidio kako igra.

"Fantastični" dvojac u napadu čine Park Chu-young (Arsenal) i Boško Balaban (Aston Villa). Balaban je bio prepoznat kako jedan od najvećih hrvatskih talenata, doveden je za 5 miliona funti na Villa Parku da bi nakon slabih predstava bio vraćen natrag u Dinamo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna