"Poziv na 'internacionalizaciju hadždža' je objava rata"

"Poziv na 'internacionalizaciju hadždža' je objava rata" Izvor: Fena

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije nazvao je katarski zahtjev za internacionalizacijom hadža "objavom rata protiv Kraljevine", prenijela je državna televizija, javlja Reuters podsjećajući da je nejasno da li je Katar iznio takav zahtjev.

"Katarski zahtjev za internacionalizacijom svetih mjesta je agresivan i to je objava rata protiv Kraljevine. Mi imamo pravo da odgovorimo svakome ko radi na internacionalizaciji svetih mjesta"; rekao je Adel al-Jubeir kako je preneseno na web stranici televizije Al Arabiya.

Ipak, nije jasno da li je Katar iznio takav zahtjev, ali jeste optužio Saudijce, navodi agencija Reuters, da politiziraju hadž te se obratio specijalnom izaslaniku Ujedinjenih naroda za slobodu vjere, izražavajući zabrinutost zbog problema s kojima se suočavaju građani Katara koji ove godine idu na hadž.

Niko iz katarske vlade nije bio dostupan za komentar.

Danas su ministri četiri države koje su nametnule sankcije Kataru izjavili da su spremni na dijalog s Katarom ukoliko ta država pokaže spremnost da se uhvati u koštac sa njihovim zahtjevima. Saudijska Arabija, Bahrein, UAE i Egipat su izolirali Katar tvrdeći da ta država podržava terorizam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Narodna pamet

Braća

1 0

Kiklop

Katar bi mogao biti da je imao kontakte s komunističkom ideologijom ?! Znajući da komunistička ideologija ima probleme ,inače ,s kapitalističkim sistemima vrijednosti koje se baštine na " zapadu " ,a i šire , te poznavajući odnose istog s zemljama islamskih tradicionalnih vrijednosti ,nebi bilo začudno da su te dvije komponente našle neku vrstu koalicijonog partnerstva za zajedničku borbu koja je poznata sirom svjeta kada su u pitanju odnosi spomenutih subjekata .Dakle komunizam i islam su u definitivnom sukobu s kapitalizmom te se može i očekivati nesto slično sto sam vec napomenuo . Nebi trebalo mnogo iščekivati pozitivnog iz svega toga jer poznato je koliko je Katar financijski stabilna zemlja dok ni zapad nije za podcjenjivati iako ima određene ekonomske probleme ipak borba je na sve ili ništa ,a Saudijske Arabija svakako je moćan partner u svemu .

1 1

Ja

primitivne beduinske budale!

6 3

* Sva polja su obavezna