U čemu je tajna uspjeha goraždanske Bekto Precise?

Goražde važi za grad privredne izvrsnosti, a brojne danas velike firme u bh. i evropskim okvirima stasale su u ovom gradu. Jedan od primjera je Bekto Precisa, a o radu te firme u Novom danu razgovarali smo sa Anelom Čakal Ušanović.

Izvor: N1

Ona je u razgovoru sa Minelom Jašar Opardijom istakla kako je svaki put težak, trnovit, ali kada radite naporno, ulažete kapacitete i sredstva da uspijete - onda sve vrijedi truda.

"Redžo Bekto je uzor za sve nas. Vratio se u Goražde, uložio kapital, širio se i primjenjivao ono što je naučio vani. Danas smo tu gdje jesmo, sa unaprijeđenom i savremenom prizvodnjom, svim mogućim certifikatima za uspješnu evropsku firmu", kazala je Čakal Ušanović za N1.

Bekto Precisa je priča koja je počela sa osam uposlenih, bila je zamišljena kao mala porodična proizvodnja Bekto Internacional, a sada zapošljava više od 300 ljudi.

"U Bekto Precisa su kapital ljudi, uposlenici. Možete da kupite najbolju mašinu, ali ako nema čovjeka koji će upravljati njome - ona ne vrijedi", kazala je gošća N1 televizije.

Istakla je da menadžment ulaže u edukaciju uposlenih, kako bi bili što kvalitetniji, a utisci kupaca su sve bolji i bolji, pogotovo kada vide rezultate rada firme iz BiH.

Bekto Precisa sarađuje sa mnogim velikim svjetskim brendovima, ali da ne razdvajaju kupce - jer je svaki bitan.

"Mi smo od ideje do finalnog proizvodima, sve na jednom mjestu", pojašnjava uz dodatak da 70 posto kadra čine mladi ljudi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: bekto precisa