Kompletna dvorana u čudu: Najbolji lažnjak svih vremena

Kompletna dvorana u čudu: Najbolji lažnjak svih vremena Izvor: Facebook

Baraco Bulls, filipinska košarka, Willy Miller...koga to zanima, reklo bi se. Međutim, ako ne kliknete na ovaj link sa video prilogom - pokajat ćete se.

Pomenuti košarkaš 2013. godine napravio je potez kakav danas rijetko gdje možete vidjeti. Ovako nešto se vjerovatno uči na basketaškim obručevima ispred zgrada - a ovaj vrhunski potez je možda danas i neponovljiv.

Prije četiri godine, tačnije u septembru 2013. nakon sudijskog podbacivanja Miller je zasijao fintom kojom je zbnio ne samo protivničke igrače, nego i svoje.

Lopta je nakon podbacivanja došla do Millera na protivničkoj polovini. On ju je poveo ka protivničkom košu, a prema njemu su išli protivnička dva igrača.

Međutim, Miller umjesto da poentira, on je stao, okrenuo se kao prema suprotnoj strani, te je tako odbrambeni dvojac pomislio da se ne radi o njihovom košu.

Miller je ostao sam i rutinski poentirao za dva. Zbunio je igrače svoje, protivničke ekipe, ali i cijelu dvoranu. Kasnije su svi shvatili da je Miller napravio lažnjak vijeka.

Miller je u PBA ligi Filipina promijenio osam timova, dva puta je bio MVP lige - ali je vlasnik jednog od najboljih poteza svih vremena na košarkaškim terenima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih
mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.


Izvor: YouTube

Tagovi: willie miller

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna