Borenović: Lakše naći izgovor, nego prihvatiti odgovornost

Borenović: Lakše naći izgovor, nego prihvatiti odgovornost Izvor: N1

"Nisu svi političari isti, niti su sve stranke iste. Svako nosi svoj teret odgovornosti jer nosi određenu podršku građana", kazao je za N1 Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Budućnost koalicije na državnom nivou? Da li će Vijeće ministara dočekati naredne izbore?

"Ne postoji parlamentarna većina za novo Vijeće ministara koje treba da radi svoj posao bez obzira da li je Izvještaj prošao ili ne. To im je zakonska obaveza. Vijeće ministara će ostati u ovom obliku nešto više od godinu dana jer imaju dosta toga za ispuniti zbog čega su izabrani. Dosta korektno su radili svoj posao i dosta stvari je urađeno. Možda nekad zaboravljamo pomenuti dobre stvari koje su urađene u ovom sastavu Vijeća ministara", kazao je Borenović u razgovoru za N1 i dodao:

"Implementiran je Pravilnik o lijekovima i ostat će dodatnih 30 miliona u džepovima građana, naprimjer. Evropski put ide određenim intenzitetom, međutim postoje politički izazovi kojih će biti. Na to se ne treba posebno obazirati, nego svako treba da radi svoj posao i podnosi izvještaj o tome šta je uradio", smatra Borenović.

Izvor: N1

Kada je riječ o koaliciji na državnom nivou, ko su bolji saveznici?

"Nije dobro govoriti u pravcu s kim je bolja saradnja, mi moramo praviti dogovor u kojem će učestvovati svi. Treba svi da radimo zajedničkim snagama da bi to što smo dogovorili proveli do kraja i da proizvodimo rezultat za dobrobit građana koji žive u cijeloj BiH", istakao je Borenović.

Kazao je, također, da se prečesto koristi floskula da su svi političari isti, što nije slučaj.

"Nisu svi političari isti, nisu sve stranke iste. Svako nosi svoj teret odgovornosti jer nosi određenu podršku građana. Svakog ko nije radio dobro građani trebaju kazniti na izborima".

Radni ručak kod Dragana Čovića?

"Mi smo odmah kazali da nemamo namjeru da razgovaramo u tom formatu gdje će biti Dodik i rekli smo da nema potrebe da budemo na tom sastanku. Sastanak sa ljudima iz opozicije i koji prave probleme na državnom nivou je besmislen i tu nećemo da učestvujemo. Takav način organizovanja sastanka u ovom momentu nije baš najbolji. Sastanci u kojima ćemo sjedati zajedno sa ljudima koji su protiv funkcionisanja zajedno na državnom nivou je besmislen", dodao je Borenović.

Još je komentarisao naredni period na političkoj sceni BiH.

"Očekujem da se u narednom periodu smiruju političke strasti i govori o tome šta se uradilo, a ne da se traži izgovor za nerad i loše rezultate kod nekog drugog. Uvijek je lakše bilo naći izgovor, a teško prihvatiti odgovornost i reći da rezultati nisu takvi kakvi se očekivalo".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

hajdemo-konkretno

da li je izgovor reći, a to ste vi rekli g. Borenovicu, da vi u RS ne možete prihvatiti Bosanski jezik jer vam Ustav RS to brani, u situaciji kada Ustav BIH, valjada ćete prihvatititi da je to pravi akt višeg nivoa, tu materiju tretira na drugi način

6 2

Partizan

Burke mnogo si mlak za bagru. Ti si mlad i ja ti vjerujem . Oštro i bičemo uz tebe

7 2

* Sva polja su obavezna