U Srebrenici kasni realizacija infrastrukturnih projekata

U Srebrenici kasni realizacija infrastrukturnih projekata Izvor: Srna

Delegacija Vlade Srbije prilikom današnje posjete i obilaska gradilišta u srebreničkoj opštini konstatovala je da kasni realizacija infrastrukturnih projekata koji se finansiraju sredstvima Srbije u ovoj lokalnoj zajednici.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Imre Kern, koji je predvodio delegaciju, rekao je da nije zadovoljan zbog velikog kašnjenja u realizaciji projekata.

"To smo vidjeli prošlog mjeseca kada smo dobili tromjesečene izvještaje sa gradilišta. Zbog toga smo danas došli da se uvjerimo i damo podršku implementatorima i izvođačima radova", istakao je Kern.

Implementator projekata je UNDP, a različiti izvođači rade na izgradnji dječijeg obdaništa, rekonstrukciji glavne saobraćajnice, izgradnji lokalnih puteva i proizvodne hale. Svi ovi objekti grade se sredstvima Srbije od tri miliona evra.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić kaže da je do kašnjenja došlo zbog izmjena projektnih zahtjeva, ali i zbog nepostojanja dokumentacije o mreži podzemnih vodovodnih, elektro i telefonskih instalacija kroz Srebrenicu.

On je istakao da je UNDP implementator projekta i da su se u početku javile komplikacije koje su dovele do kašnjenja radova, koji neće biti završeni do kraja septembra kako je bilo predviđeno, nego sigurno mjesec kasnije.

"Radovi se izvode kvalitetno i u skladu sa projektima i odgovarajućom dinamikom, izuzimajući početno kašnjenje", pojasnio je Grujičić i istakao da se radi o izuzetno značajnim objektima za ovu sredinu.

Prema njegovim riječima, kasni izgradnja obdaništa i prva faza rekonstrukcije glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu, koja će se odvijati u više faza.

Bivši premijer, a sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru 2015. godine obećao pomoć ovoj opštini u iznosu od pet miliona evra.

Dva miliona su odmah uplaćena u opštinski budžet za njegovu sanaciju i izmirenje dugova opštine, a tri miliona su namijenjena za infrastrukturne projekte koji se realizuju ove godine.

Tim sredstvima finansira se izgradnja modernog objekta dječijeg obdaništa, jedne proizvodne hale, rekonstrukcija i izgradnja više lokalnih i seoskih puteva, te rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu i izgradnja trotoara na više dionica, te još nekoliko manjih projekata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Srebrenica

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna