Optužnica protiv bivših direktora JU Dom zdravlja KS

Optužnica protiv bivših direktora JU Dom zdravlja KS Izvor: N1

Postupajući tužilac Tužilaštva KS podigao je optužnicu protiv Milana Miokovića i Dženane Tanović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlasti.

Prema navodima iz optužnice, terete se da su od 2011. do 2016. godine u svojstvu generalnih direktora JU Dom zdravlja KS zaključivali ugovore na neodređeno vrijeme s nekoliko sarajevskih agencija koje se bave fizičkom i tehničkom zaštitom objekata i to bez provedene procedure po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Dakle, nisu primjenjivali važeći Zakon o javnim nabavkama BiH čime su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dina

A šta je sa optužnicama koje godima neko krije protov direktora Zavoda za zdrav. osiguranje Sarajevo, Džape i Federalnog zavoda BiH Novke Agić. Šta je sa nezakonitim tenderima? i drugim malverzacijama?

2 0

Lega

A u ladicama stoje godinama dokazi o nevidjenom kriminalu Slobodana Trninica,Ferida Selmanovica,Samira Turkovica,Enide Nazecic...koji su pocinili upravo u KJU Dom zdravlja i ne pokrece se optuznoca a za ove nebitne stvari expresna optuznica.Gade mi se ovi iz Kantonalnog tuzilaštva.Cini mi se da je protiv njih trebalo davno dici optuznicu.

5 1

* Sva polja su obavezna