U Britaniji danas dokumentarac o princezi Diani

U Britaniji danas dokumentarac o princezi Diani Izvor: AFP

U Velikoj Britaniji će danas prvi put biti emitovan na televiziji dokumenatrni film o pokojnoj princezi Diani i pored rasprave u britanskom društvu, pošto princeza u filmu evocira svoj ljubavni život i neuspjeli brak s princom Charlesom.

Protiv emitovanja filma na televiziji bio je Dianin brat, Charles Spencer, ali je Chanenl 4 i pored toga naveo da će dokumentarac ipak biti prikazan kako je predviđeno u programu, u nedjelju, 6. avgusta.

Prijatelji princeze smatraju da je dokumenarni film "provokacija", dok je Dianin bivši tjelohranitelj Ken Vorf nedavno rekao da bi britanska princeza željela da takav film bude prikazan.

Film "Diana: In her own words" (Diana: Njenim sopstvenim riječima) snimljen je na osnovu video snimaka od 1992. do 1993. godine koje je napravio Peter Setelen, profesor dikcije princeze, poginule 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Film je već prikazan 2004. godine na američkoj televizijskoj mreži NBC poslije sudske bitke s Dianinom porodicom, ali nikada nije prikazan u Velikoj Britaniji, iako je svima dostupan na raznim platformama poput YouTubea.

Diana u filmu govori kako je razmišljala da pobjegne iz Bakingemske palate 80-ih godina sa svojim tjelohraniteljem Barryjem Mannakeejem, u kojeg se zaljubila, a koji je 1987. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Princeza čak pominje da je njen ljubavnik "možda eliminisan". U filmu Diana takođe govori o bračnim problemima s princom Charlesom i kritikuje kraljevsku porodicu, posebno kraljicu Elizabetu drugu, od koje, kako navodi, nije imala podršku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

cirkus

Steta sto nece biti u dokumentarcu i njeno ubistvo...

3 0

* Sva polja su obavezna