Mještani blokirali radnike da isključe vodu u tri zgrade

Mještani blokirali radnike da isključe vodu u tri zgrade Izvor: Srna

Stotinjak mještana naselja za socijalno ugrožene, poznatog kao "Bafo", onemogućili su danas radnike mostarskog "Vodovoda" da im isključe vodu.

Iako su temperature u Mostaru više od 40 stepeni, radnici "Vodovoda" počeli su u pratnji policije da isključuju vodu u tri zgrade u kojima žive najugroženije kategorije stanovništva.

Mještani koji su izašli na protest i blokirali radnike "Vodovoda" i policiju rekli su novinarima da nemaju od čega da plate vodu, te da postoje i stari dugovi koji nisu njihovi.

Korisnik stana u "Bafo" naselju kaže da je ovo što se danas dogodilo sramota ne samo grada Mostara, već cijele BiH jer su pod pratnjom pet policijskih vozila radnici "Vodovoda" došli da isključe vodu invalidima, bolesnicima i ljudima u teškom socijalnom stanju.

Erna Ćatić istakla je da ima bolesno dijete i da je u naselju mnogo bolesnih i invalida.

"Neki ljudi imaju stari dug koji nije njihov, nekima dolaze računi od 400 KM, što nije realno, i vjerovatno su negdje pukle cijevi. Bez obzira na sve, ovo je tuga i sramota", kaže Ćatić.

Safet Kelecija naglasio je da su stanovnici ovog naselja u veoma teškoj situaciji i da većina nema nikakva primanja.

"Ja sam invalid i imam 100 KM primanja, žena mi je invalid bez noge. Od čega i kako da platim struju i vodu? Od čega da živim?", pita Kelecija.

Stanovnici naselja kažu da u Mostaru ne isključuju vodu "kafanama i preduzećima koja duguju desetine hiljada KM, a isključuju sirotinji".

Pod pritiskom medija, iz Vodovoda su saopštili da su isključenja odgođena za 10. septembar i da se dužnicima daje mogućnost da plate dug na rate.

Iz ovog preduzeća kažu da je riječ o redovnoj proceduri i da su dužnici dobijali opomene više puta, te da zgrade kojima je trebalo da bude isključena voda duguju u prosjeku od 7.000 do 8.000 KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku

Tagovi: vodovod , Mostar , Protesti

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nebitno

Pa zna se uvijek po sirotinji ako nemaju da plate ne treba im ni voda bruka a pitate li se imaju li šta da jedu sram vas bilo

62 0

EdinaM

Treba sirotinji pomoci a ne otezavati na plus 40 iskljuciti vodu.

14 0

Riks

nek sirotinja sama sebi pomogne vrijeme je za revolucoju ustanak

1 1

* Sva polja su obavezna