Vučić o Deklaraciji: Neće se baviti ratnohuškačkom politikom

Vučić o Deklaraciji: Neće se baviti ratnohuškačkom politikom Izvor: TANJUG/Jaroslav Pap

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kritike dijela javnosti i opozicije povodom Deklaracije o opstanku srpske nacije, uz ocjenu da su motivisani i zahtjevima nekih iz međunarodne zajednice.

On je za Pink rekao i da još nijedno slovo te deklaracije nije napisano, istakavši da to nema bilo kakve veze sa ratnohuškačkom politikom već da će baviti zaštitom srpskog jezika.

"U tome (kritikama deklaracije) stoji i međunarodni faktor zato što im nismo rekli šta treba da piše", rekao je Vučić.

Naglasio je da je Srbija suverena zemlja i da aktuelna vlast za razliku od prethodne ne pita strani faktor šta sme da uradi. On je naveo i da će se ta deklaracije baviti zaštitom srpskog jezika i zapitao u kom međunarodnom dokumentu piše da je briga o jeziku ratno huškanje.

"Pokažite mi dokument u kome piše da je to ratno huškanje", rekao je Vučić, naglasivši da se uvijek zalagao za mir i stabilnost.

Naveo je i da bi Deklaracija o opstanku srpske nacije trebalo da bude završena krajem novembra ili početkom decembra ove godine. Ocijenio je i da mnogi kritikuju deklaraciju, jer kako je rekao, ne žele da vide ekonomski oporavljenu i jaku Srbiju.

"Gdje god da se Srbi sastanu, pa i kada žale stradale sunarodnike u Oluji, za njih nije dobro i uvijek je preteće", rekao je Vučić.

Istakao je i da neće da prihvati da su Srbi za sve i uvijek krivi.

"Problem je što su neki ljudi zadovoljni samo kada je Srbija zgažena i pognute glave, a kada Srbija podiže glavu to je za njih opasnost", rekao je Vučić.

Ponovio je da je Srbija suverena i nezavisna država dok je građanima poručio da će to biti i ubuduće. Obećao je građanima mir i stabilnost i razgovore sa svima u regionu kako bi se to osiguralo, kao i nastavak privlačenja stranih investicija i rad na razvoju preduzetničkog duha u Srbiji.

Deklaracija je najavljena 4. avgusta na sastanku Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba iz regiona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 31

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

mlada Bosna

Lijepo stoji jos nista nije napisano....

0 0

Abdullah

Koji god Bosanac -Bošnjak misli ili vjeruje da se Vučić uljudio, sigurno je u zabludi. Samo je mudriji i iskusniji a ćud i ciljevi su stalni i nepromjenjivi. Umjesto ,,svi Srbi u jednoj državi,, sada su fol neke deklaracije.

14 2

sustina

Ovo je nazalost sustina. Treba biti toga svjestan i stvarati buducnost misleci o tome stalno.

5 1

* Sva polja su obavezna