Vojin Mijatović za N1: Dodiku više nije interes novac – toga ima previše

Vijesti 03. feb 202121:11 > 22:01 2 komentara

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je u emisiji Pressing sa Amirom Zukićem, kako je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik umjesto principa izabrao bogatstvo, komentarišući tako Dodika koji je kada je ušao u svijet politike proglašavan "daškom svježine" a nakon toga postao srpski nacionalista.

“Bit će potrebna duboka analiza i vrijeme će pokazati šta su stvarni uzročnici te priče. Umjesto principa, on je izabrao bogatstvo i onda više nije bilo povratka“, komentarisao je Mijatović.

Kazao je i da Dodik nije došao do kraja sa pričom o otcjepljenju bh. entiteta Republika Srpska, te da je ranije bilo istih principa na Balkanu koji nisu mogli da se zaustave. “Taj kraj je njegov kraj, isti kao Miloševićev. Imao je priliku poslije opštih izbora da stane i da promijeni priču. Da je promijenio bile bi mu oproštene neke stvari, ali on ide do kraja i ušao je u proces samospaljivanja iz kog nema povratka“, istakao je te rekao kako s Dodikom nema kontakta zadnjih 13 godina.

O tome da li će Dodik mirno sići s vlasti, Mijatović je rekao da je to teško.

Nije niko mirno od takvih otišao s vlasti. Dodiku više nije interes novac, on toga ima previše. On ne može da zamisli život bez moći“, naveo je potpredsjednik SDP-a u Pressingu.

Naveo je i da se boji da bi iz tog razloga što ne može bez moći, Dodik biti spreman da povede narod u problem, ali ne u smislu rata.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare