Znate legendu, ali ne znate porijeklo: Leatherface

Znate legendu, ali ne znate porijeklo: Leatherface Izvor: Screenshot

Brat i sestra su te 1974. godine otišli da posjete djedov grob, u Texasu, zajedno sa nekoliko prijatelja. Tu ih je napala porodica kanibalističkih psihopata.

Tako počinje priča o Teksaškom masakru motornom pilom (The Texas Chain Saw Massacre), filmu iz pomenute godine koji je ušao u legendu slasher horor žanra.

Nastao pod režiserskom palicom Tobea Hoopera, sa Marilyn Burnes, Edwinom Nealom i Allenom Danzigerom u glavnim ulogama - ovaj film je godinama, decenijama služio kao inspiracija horor autorima, a tokom godina doživio je nekoliko transformacija, međutim niti jedna od njih nije prišla niti blizu onoj originalnoj, staroj 43 godine.

Kako je u proteklom periodu u modi rebootovati filmove koji su u četvrtoj deceniji postojanja, režiseri Alexander Bustilo i Julien Maury su odlučili da se vrate korijenima.

Izvor: YouTube

Napravili su film o Leatherfaceu, kultom filmskom serijskom ubici kojem niko ne zna ime niti porijeklo. U filmu koji će na velike ekrane izaći 20. oktobra 2017. godine imat ćemo priliku da vidimo zašto je Leatherface postao Leatherface, kako je završio u mentalnoj instituciji i šta se dogodilo nakon što je pobjegao iz nje zajedno sa nekoliko drugih osoba.

Režiserski dvojac skupio je ekipu doraslu zadatku, na čelu sa Finnom Jonesom (Game of Thrones, Iron Fist, Sleeping Beauty, The Lst Showing), a pratit će ga legendarni Stephen Dorf, kao teksaški rendžer Hal Hartman.

Pored vodećeg dvojca, u ostvarenju Leatherface pojavljuju se Lili taylor, james Bloor, Nicole Andrewsk, Vanessa Greasse, Sam Coleman, Sam Strike, Jessica Madsen i mnogi drugi.

Izvor: YouTube

Ako je vjerovatni traileru, Leatherface će prikazati sudbinu glavnog poremećenog lika u retrospektivnoj nelinearnoj naraciji i ponuditi neku novu krajnost lika kojeg su se mnogi bojali (i obožavali) godinama gledajući horor franšizu, koja je i 2015. godine postala i TV serija.

Te, 1974. godine smo dobili novo lice terora. Znamo legendu o njemu, ali sada ćemo znati kako je on i nastao i postao takav kakav jeste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Velez

Vjerovatno govori meni u prilog to sto nemam pojma ko je ovaj lik.

0 0

* Sva polja su obavezna