Facebook ide korak dalje: Uskoro aplikacija za gledanje TV-a

Facebook ide korak dalje: Uskoro aplikacija za gledanje TV-a Izvor: Balkan Android

Facebook kompanija ne prestaje sa iznenađenjima, a sada izlaze iz IT te konteksta društvenih mreža, a sa novom opcijom - mogla bi napraviti pravu pometnju.

Svijetu televizije pogotovo, jer se radi na testiranju platforme Watch, koja će korisnicima najrasprostranjenije društvene mreže omogućiti gledanje i komentarisanje TV sadržaja u stvarnom vremenu.

Iz kompanije su odlučili da se uvuku u aspekte klasične televizije, a korisnicima će pružati direktni TV program sa svoje platforme.

Watch će uskoro biti dostupan na mobilnim telefonima, računarima, tabletima i pametnim televizorima sa aplikacojom Facebook.

Ona će omogućiti istovremeno gledanje i komentarisanje TV sadržaja, a najavljeno je kako će se moći birati između mnoštva TV serija.

Watch je platforma za sve stvaratelje i izdavače koji traže publiku, žele stvoriti zajednicu strastvenih obožavatelja i zaraditi. Smatramo da će velik broj Facebookovih emisija biti uspješno, najavili su iz Facebooka.

Među serijama koje posebno ističu su Nas Daily (dnevna emisija u čijem nastajanju sudjeluju obožavatelji iz cijelog svijeta), Gabby Bernstein (emisija uživo koju vodi istoimena motivacijska trenerica i autorica), Kitchen Little (emisija popularne stranice Tastemade namijenjena djeci koja će ih na zanimljiv i zabavan način učiti kuhati), utakmice MLB (prijenos jedne bejzbol utakmice sedmično).

Watch će zasad biti dostupan samo malom broju korisnika u SAD-u, no u planu je veoma brzo ponuditi uslugu i većem broju ljudi.

Tagovi: Facebook , watch

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

monolog

Klasicna TV je sve manje popularna sa izuzetkom sportskih kanala koji uzivo prenose sportske dogadjaje(npr. fudbalske utakmice). Ne znam odakle Zuckerbergu ta ideja da na facebooku postavi TV aplikaciju. Ko ce mu gledati TV?

1 1

* Sva polja su obavezna