Ko će glumiti članove porodice Izetbegović?

Ko će glumiti članove porodice Izetbegović? Izvor: N1

Ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini danas u Sarajevu organizira pres-konferenciju povodom početka snimanja serije o prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

Na pres-konferenciji bit će govora o seriji "Alija" koja se počinje snimati u Bosni i Hercegovini, a koju za tursku državnu televiziju TRT radi turska produkcijska kuća Sancak Medya.

Predstavnicima medija obratit će se: član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, generalni direktor TRT-a Ibrahim Eren, producent Sancak Medye Muhammed Hakan Sancaktutan, režiser Ahmed Imamović, scenarist Ahmet Tezcan, te predstavnica Muzeja Alija Izetbegović Nađa Berberović.

Mini serija od šest epizoda tematizirat će bitne dijelove iz života Alije Izetbegovića, prvog  predsjednika Republike Bosne i Hercegovine i obuhvatiti period od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti, 2003.

U novoj seriji TRT1, Aliju Izetbegovića ce glumiti Yurdaer Okur, suprugu Halidu Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek i kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi.

Planirano je da snimanje serije traje 75 dana  u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju, najavljeno je iz Ambasade Turske u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Komunista

Šta bi SDA da nije Sebije? Pa, možda bi dobila izbore!

0 0

Predlažem

da Sebiju igra ona što je igrala Alexis u Dinastiji! Baš su mi nekako slične.

0 0

Armija BiH

Hoće li biti u seriji ko je naredio ševama da ubiju Sefera Halilovića, Safeta Zajku i ko zna koga sve još?

0 0

* Sva polja su obavezna