Impuls i paragliding: Razgovor u zraku na 2.000 metara

Impuls i paragliding: Razgovor u zraku na 2.000 metara Izvor: Screenshot

U najnovijem izdanju emisije Impuls, razgovor se odvija na vrhu planine Bjelašnica, sa iskusnim paragliderom i članom Extreme Sport Club Sarajevo, Adnanom Pezom koji iza sebe broji 250 letova.

Tokom tandem skoka, koji je izveden u emisiji, gledaoci mogu uživati u nevjerovatnim prizorima iz zraka, ali i saznati nešto više o ovom najmlađem vazduhoplovnom sportu.

"Starosne dobi u paraglidingu nema. Maloljetne osobe moraju imati dozvolu oba roditelja. Sjećam se recimo jednog slučaja dok smo letjeli u Hercegovini. Prišao nam je jedan deda Janko, od 93 godine, sa željom da poleti u tandem skoku! Ispunili smo mu tu želju i čovjek je bio presretan", sjeća se Pezo.

Šta ljudi dobiju kada se vinu u nebo?

"To je vjerovatno što svako od nas traži. Dobiju trenutke kada ne mislite ni o čemu. Imate nevjerovatan osjećaj slobode. Ne postoji opcija da letiš paragliding i da misliš o svakodnevnim problemima. Onda je tu i osmijeh. Pratim ljude kada slete na tlo - imaju nevjerovatan širok osmijeh, ne morate ih ništa pitati."

Koliko se zapravo vremena provede u letu?

"To je najzanimljivije u ovom sportu. Tandem let može trajati 15-ak minuta, a može se desiti da traje i mnogo duže. Ja sam recimo nedavno sam proveo sam sat i po u visini. Predivan osjećaj."

Zanimalo nas je sjeća li se svog prvog leta?

"To se desilo baš na Bjelašnici. Letio sam sam, gledao dole i razmišljao : šta meni ovo treba. Samo da se spustim dole i prodajem ovo sve (smijeh)."

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna