Na snagu stupio Zakon o uređenju saobraćaja na području KS

Na snagu stupio Zakon o uređenju saobraćaja na području KS Izvor: N1

Na području KS od jučer je stupio na snagu Zakon o uređenju saobraćaja.

S obzirom na činjenicu da je dana 03.08.2017. godine u “Službenim novinama Kantona Sarajevo”, broj: 30/17, objavljen Zakon o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo, koji je jučer stupio na snagu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će u narednom periodu do stvaranja uslova i primjene istog u potpunosti, upoznavati i upozoravati građane na odredbe pomenutog Zakona.

saobracaj Izvor: MUPKS

Detalje o Zakonu i njegovoj primjeni pročitajte na linku ispod:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: saobraćaj , MUP KS

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jugosloven

Svaki zakon po dzepu sirotinje i bijede ?

3 1

Tica

Ne znam u cijoj su nadleznosti saobracajni znaci, nema kome se nisam obracao, ali je velika sramota za glavni grad da nema na izlazu na Stupskoj petlji znaka za autoput A1 za Mostar vec pune dvije godine. Turisti pojma nemaju da mogu za Konjic i Mostar iza Stupske petlje.

11 0

Pažljivi posmatrač

Nadam se da će se članovi 42., 43., ... ovog Zakona doslijedno primjenjivati. Na Alipašinom polju stotine i stotine automobila je parkirano u pješačkim zonama. Građani su nerijetko ugroženi automobilima koji se neprilagođenom brzinom provlače između i pored parkiranih vozila. A najveći paradoks je da se klijenti fitness klubova parkiraju u pješačkoj zoni, pa se onda popnu na traku i trče. A policija to ponekad gleda nezainteresovano.

23 1

* Sva polja su obavezna