BiH za dvije godine napustilo 80.000 omladinaca

BiH za dvije godine napustilo 80.000 omladinaca Izvor: N1

Danas je 12. august – Međunarodni dan mladih.

Ujedinjene nacije (UN) su 1999. godine 12. august proglasile Međunarodnim danom mladih i od tada se svake godine oblilježava kako bi se promovirao aktivizam mladih, te prepoznali napori i akcije mladih širom svijeta koje doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, a i šireg društva.

BiH svake godine napusti na hiljade mladih ljudi.

Amela Sačić iz KULT-a je u programu N1 govorila o ovoj temi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Mladi

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nana

Nije nikakvo čudo. Za mladi svijet nikakve perspektive. Jedno dijete mi je već otišlo sa porodicom jer od poštenog rada ni za 20 god ne bi obezjedio krov nad glavom. A drugo dijete čeka da ode jer nema posla. I ja da sam zdrava otišla bih jer radim za mizernu platu i užasavam se pomisli na penziju jer tek onda ne znam od čega ću živjeti. Poruka mladim ljudima je da je domovina tamo gdje je lijepo. Lijepo je raditi,za rad biti olaćen i od tog novca zadovoljiti potrebu za hranom,odjećom,stanom,odmorom,kulturnim uzdizanjem,relaksacijom. Ovdje odavno toga nema. Idite djeco za svojim životima ne dozvolite da vas politika tlači.

11 1

Ne

ne treba ici i bjezati od problema,nego se boriti i skinuti sa vlasti ove sadasnje guzonje,i istrajati do boljeg i pravednog.

2 0

* Sva polja su obavezna