Venecuela optužuje Trumpa: To je čin ludila i ekstremizma

Venecuela optužuje Trumpa: To je čin ludila i ekstremizma Izvor: REUTERS/Carlos Barria

Sjedinjene Države ne isključuju vojnu opciju kako bi se riješilo stanje u Venezueli, rekao je u petak američki predsjednik Donald Trump.

On je naglasio da je vojna opcija jedna od mnogih o kojima su razgovarali članovi administracije u petak, u njegovom golf odmaralištu u Bedminsteru u New Jerseyju.

Imamo mnogo opcija za Venezuelu, uključivo i moguću vojnu opciju ako je potrebno", rekao je Trump novinarima. Uz njega su bili i američki državni tajnik Rex Tillerson, veleposlanica pri UN-u Nikki Haley i savjetnik za nacionalnu sigurnost H R McMaster.

Pentagon je kazao da nije primio nikakve zapovijedi glede Venezuele od Bijele kuće.

"Pentagon nije zaprimio nikakve naredbe," rekao je glasnogovornik Eric Pahon.

Više od 120 ljudi ubijeno je a tisuće su uhićene u nekoliko mjeseci nereda u toj zemlji.

Osudili 'ekstremističku elitu' koja vlada SAD-om

Venezuelski ministar obrane nazvao je ludošću izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je rekao da SAD ne isključuje vojnu opciju kako bi se riješila kriza u Venezueli.

"To je čin ludila, čin vrhunskog ekstremizma", rekao je ministar Vladimir Padrino, reagirajući na televiziji na izjave koje je nekoliko sati ranije dao američki predsjednik.

Padrino je osudio "ekstremističku elitu koja vlada SAD-om".

"U slučaju agresije, bit ćemo svi u prvim redovima kako bi branili interese i suverenitet naše voljene Venezuele", dodao je Padrino.Tagovi: donald trump , SAD , Venecuela

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Huta

Nafta

11 0

* Sva polja su obavezna