KCUS usvojio bolničku listu lijekova

KCUS usvojio bolničku listu lijekova Izvor: N1

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) usvojio je konačnu bolničku listu lijekova, koja se može koristiti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ovaj akt sadrži Federalnu bolničku listu, kao A i B listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pored tog,a lista sadrži i lijekove koji se ne nalaze na pozitivnim listama, a koji su neophodni za liječenje pacijenata tercijarnog nivoa zdravstvene žaštite.

"S obzirom na to da Federalna lista ne sadrži veliki broj lijekova koji su neophodni za liječenje pacijenata, posebno pedijatrijske populacije, na listi koju je usvojio KCUS predviđeni su takvi medikamenti, a posebeno iz razloga što je Pedijatrijska klinika KCUS referalni medicinski centar u kojem se liječe najmlađi pacijenti iz cijele Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz KCUS-a.

U saopćenju se navodi da je na ovaj način ljekarima u KCUS omogućeno da znaju koje lijekove mogu prepisivati pacijentima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: kcus , lijekovi

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Neko

Šta znače liste i ranije su bile na snazi a lijekova nije bilo. I sad su iste liste. One su vratile i važe i sad usvajamo ih kcus ili ne. Jedino je lista lijekova kcus malo proširena a bila je i prije a lijekova nije bilo, i finansira se iz sredstava kcus, a kcus u buli.Nije lista rješenje, odakle je novac i hoće li ga biti jer je isti finansijer sa ograničenim sredstvima.nazdravlje nam.

2 0

Sarajlija-SA

Da neko ne pomisli da "gotivim" Sebiju, naprotiv, ... ovim cemo nesto drugo platiti sigurno. Zasto u KCUS npr: dolazi hljeb (kruh) iz Jablanice, umjesto iz Klasa? Hljeb iz Jablanice je zapakovan u kesi i tvrd (vidi se da nije taj dan napravljen, koji stoji na etiketi... sve ima svoje skriveno nesto.... tako je to kod nas. Sigurno cemo ovo "normalizaciju" (kakvu takvu) platiti necim drugim.... na kraju krajeva kad je to stiglo tako brzo, isto tako brzo moze da nestane i opet isto...

4 0

Ma

hljebu se ne treba nalaziti mahana,samo nek nije pokvaren.

0 0

* Sva polja su obavezna