Kovač: Samo Bošnjaci protiv gradnje Pelješkog mosta

Kovač: Samo Bošnjaci protiv gradnje Pelješkog mosta Izvor: N1

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač izjavio je u nedjelju kako će Pelješki most biti izgrađen te da protivljenje gradnji tog mosta nije službena politika Bosne i Hercegovine nego su se o tomu oglasili samo predstavnici nekih bošnjačkih stranaka.

"Što se tiče Pelješkog mosta do sada se nitko nije oglasio kada je riječ o državi Bosni i Hercegovini," kazao je Kovač u Kninu.

Po njegovim riječima projekt Pelješkog mosta je u tijeku i on će biti izgrađen.

"Mi smo do sada imali samo izjave čelnika jedne od stranaka u BiH, konkretno gospodina (Bakira) Izetbegovića i SDA. Imamo i izjavu predstavnika jedne druge velike bošnjačke stranke SBB (Stranke za bolju budućnost BiH) gospodina (Damira) Arnauta u Slobodnoj Dalmaciji prije nekoliko dana. Prema tome nije riječ o službenoj politici BiH, jer pored Bošnjaka u BiH žive i Hrvati i Srbi kao narodi koji su državotvorni," kazao je Kovač dodavši kako Hrvatska želi imati prijateljske odnose s Bošnjacima.

Na pitanje očekuje li probleme u vezi s gradnjom Pelješkog mosta, Kovač je odgovorio: "Ja očekujem da ćemo vrlo brzo, za koju godinu, imati napokon uspostavljenu direktnu vezu između juga Hrvatske i drugog dijela Hrvatske Pelješkim mostom. To će biti velika stvar, u prvom redu za nas u Hrvatskoj, ali i za Europsku uniju jer ćemo spojiti dva teritorija Europske unije."

Dodao je kako nije riječ samo o hrvatskom projektu nego je to i projekt Europske unije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 56

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

donald

zasto recimo nebi EU da finacira tunel ispo mora i da se tako spoji gornja hrvatska sa donjom i da se napravi tunel , a ne most i ekoloski i ekonomski je puno bolje, a kinezi ce praviti sta god EU financira

0 0

Eno

Gospodine Kovač, očito da je cjelovita i suverena BiH interes samo Bosnjaka, zato je i logicno da su samo oni protiv gradnje Peljeskog mosta, kojim Hrvatska želi odvojiti BiH od otvorenog mora. Gradnjom tog mosta, Hrvatska kontinuirano nastavlja politiku blokiranja interesa i prava Bi H!

0 0

ZA RU

E bas si glup, Bosna i jeste gradjanska jer u njoj zive gradjani razlicitih vijera i prema tebi kako bi se zvala gradjanska kad se zove Bosna, naravno da ce se njeni gradjani zvati Bosanci.

1 0

* Sva polja su obavezna