Erdogan: Mi se klanjamo samo Bogu i nikome drugom

Erdogan: Mi se klanjamo samo Bogu i nikome drugom Izvor: Anadolija

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da neće dozvoliti nikome da podijeli tursku naciju.

Predsjednik Turske i predsjednik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Erdogan obratio se danas učesnicima proširenog regionalnog ogranka te stranke u Antaliji i poručio da je Turska spremna da ostvari svoje planove razvoja i prosperiteta, ali da je za to potrebno da svi u stranci više rade i ostvare ključnu pobjedu na izborima 2019. godine.

“Da bi država bila jaka u svim sektorima, moramo više raditi. Uvjeren sam da ćemo na narednim izborima ostvariti najveću pobjedu. Prošlo je vrijeme izbornih pobjeda sa 30 ili 40 posto osvojenih glasova. Sada osvajamo više od polovice glasova“, poručio je Erdogan.

Erdogan je također poručio da niko nema pravo da AK Partiju uvlači u stagnaciju u vremenu kada se stvari brzo dešavaju u Turskoj i cijelom svijetu.

"Svi naši rukovodioci, koji s novim projektima, energijom i voljom stalno proširuju ciljeve, naravno da će i dalje nastaviti svoj rad, ali naša je odgovornost da odstranimo one koji su prestali nositi partiju i pokušavaju se popeti na njena leđa“, poručio je Erdogan.

On je također rekao da u AK Partiji nema mjesta ni za one koji imaju neke veze sa terorističkom organizacijom FETO, koja je prošle godine pokušala izvesti vojni udar u kojem je ubijeno najmanje 250 osoba.

Ukazujući na uspjehe koje je AK Partija ostvarila u protekloj deceniji i pol, Erdogan je najavio da će Turska nastaviti svoj put progresa, a uporedo se riješiti svih terorističkih prijetnji i nedobronamjernih i izdajničkih elemenata.

“Mi u Turskoj se klanjamo samo Bogu u molitvi i nikada nikome drugom. Razvoj i ugled i dalje ćemo sticati marljivim i predanim radom i služenjem narodu“, poručio je Erdogan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad 1992

Prošli mjesec sam letio iznad Turske i vidi se veliki broj gradilišta i nove infrastrukture ... a u gradovima većinom novija auta i autobusi i prelijepi hoteli!!! Rade ljudi bas !!

5 1

Kamenko

Sta lupas..."letio iznad Turske i vidio nova auta".Da ti nisi spavo?

0 0

Boss

Allahte nagradio, takoje brate samo Bogu seklanjat i nikom drugom , Bog cuva nas.

12 6

* Sva polja su obavezna