Viber uvodi novinu - mijenjate telefon i broj, podaci ostaju

Viber uvodi novinu - mijenjate telefon i broj, podaci ostaju Izvor: Promo

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promjene svoj broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju, a bez gubitka podataka.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da mogu da zamjene broj, odnosno SIM karticu na istom uređaju. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promjene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovjetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju - prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvjestiti sve njegove kontakte - što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Viber

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

''a.

e. l

0 0

''a.

b

0 0

..

Nista. Novo sto ne. Znamo

0 0

* Sva polja su obavezna