Vijeće sigurnosti UN danas o Kosovu

Vijeće sigurnosti UN danas o Kosovu Izvor: Anadolija

Vijeće sigurnosti Ujedinjenin nacija danas će u New Yorku razmatrati novi tromjesečni izvještaj generalnog sekretara UN Antonija Guterresa o Kosovu.

Stavove Srbije zastupaće ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dok će Prištinu predstavljati kosovska ambasadorica u SAD-u Vljora Čitaku.

Guterres je u izvještaju za period od 16. aprila do 15. jula ocijenio da se dijalog Beograda i Prištine suočava s ozbiljnim izazovima i pozvao obje strane da ožive taj proces.

U izvještaju o aktivnostima Unmika i situaciji na Kosovu navodi se da u navedenom periodu nije bilo dovoljno napretka u primjeni postignutih sporazuma, uključujući formiranje Zajednice srpskih opština i integraciju pravosuđa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

oktavijan

KOSOVO JE DRZAVA I TO JE GOTOVO KOSOVO JE 1912 I 1945 1986 1999 BILO DRZAVA SVIDJALO SE TO SRBIMA ILI NE SAMO STO JE BILO ILI POKUSAVANO DA SE OKUPIRA OD STRANE SRBIJE TAKVU POLITIKUSRBIJE I VELOKO SRPSTVA VIDIMO MI BOSNJACI DANAS U BOSNI I HERECEGOVINI SAMO STO JE SRBIN DANAS U IGRU UVEO I HRVATE DA I ONI DEO TORTE ZELE DA ODSEKU

8 1

* Sva polja su obavezna