Edin Hasanović, od izbjeglice do najboljeg glumca Njemačke

Edin Hasanović, od izbjeglice do najboljeg glumca Njemačke Izvor: N1

Edin Hasanović je prešao put od izbjeglice iz BiH do najboljeg mladog njemačkog glumca koji na svojoj polici ima prestižnu nagradu "Zlatna Kamera". Rođen je 1992. kod Zvornika i onda je kao dvomjesečna beba napustio BiH sa majkom. Njegov otac ubijen je, a Edin još traga za njegovim ostacima.

"Ja se nisam odlučio baviti glumom, gluma je odabrala mene", kazao je Edin na početku svoga gostovanja u Novom danu i dodao:"Sa sedam godina sam počeo imitirati. Najveću podršku imao sam od majke".

Edin i pored osvajanja "Zlatna Kamere" sebe ne doživljava kao zvijezdu i ističe da u Njemačkoj imaju svega "dva, tri glumca koje zaustavljaju na ulici".

Edin je ostao bez oca u ratu u BiH. Otkrio je da je zbog toga u svojim starijim kolegama, režiserima tražio oca.

"Nakon što sma dobio 'Zlatnu kameru' javljale su se nepoznate osobe preko Facebook koje su tvrdile da imaju informacije o mom ocu. Meni je to bilo čudno što se sad javljaju, nakon što sam dobio ovu nagradu, jer moja rodbina u BiH nije imala nikakve vijesti. Nadam se da ću ga naći prije svoje 26 godine zato što je moj otac imao toliko godina kada sam ga izgubio", kazao je Edin.

Na kraju je rekao da mu je velika želja raditi film u BiH.

Zanimljivo gostovanje pogledajte u videu ispod...

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

cokoladica

Ova novinarka je verovatno bosanska muslimanka sa dubokim kompleksom nize vrednosti kada je na samom pocetku intervjua napravila gaf sa ovim mladicem oko "bosanskog, srpsko-hrvatskog ili bilo kog drugog jezika". Kao da mi sada ovde treba da se opredeljujemo koji je to jezik kojim ovo dvoje pricaju. U krajnjem slucaju jeste neprijatno za bosanske muslimane i hrvate iz Hrvatske nakon svega sto se dogodilo kroz istoriju priznati sebi da govoris jezik onoga koga mrzis: srpski.

1 4

Kamenko

Ti nisi cokoladica ,ti si bombonjera!

1 0

Murga

Cestitke za pametnog momka,svaka cast Edine !!!

8 1

* Sva polja su obavezna