Dr. Hasan Tanović: Na čemu KCUS štedi novac

Dr. Hasan Tanović: Na čemu KCUS štedi novac Izvor: N1

Dr. Hasan Tanović bio je gost N1 televizije u emisiji Tačka na 7. On je govorio o stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a pojasnio je i prirodu ušteda u ovoj instituciji.

Tanović je kazao da Klinički centar ne nabavlja određene lijekove već to rade pacijenti.

''Meni niko ne daje izvještaje niti mi obrazlaže uštede i tako treba biti. Ja znam da se ne može i ne smije štedjeti na zdravlju pacijenata i to je suština cijele priče. Klinički centar ne nabavlja određene lijekove već šalje pacijente da sami kupuju lijekove. Zašto je to tako, ja ne znam'', ispričao je za N1 dr. Hasan Tanović, specijalista ortopedske hirurgije na KCUS-u i dodao:

''Javno zdravstvo je skupo i to ljudi treba da shvate, nije to piljara. Ovakva javna ustanova ne može bez gubitaka poslovati'', pojasnio je on.

Emisiju u kojoj su osim dr. Tanovića, gostovali advokat Senad Pećanin i dr. Amila Husović - Alikadić, možete pogledati u nastavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 26

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Neki pišu..onako..da frustracije izbace..nisam ni za ni protiv novog menađmenta. Jedno znam, ne dao Bog nikome da zaglavi.supruga se vec devet godina bori protiv kancera..svakome ko bez argumenata prducka po portalima bih preporučio da prošeta po klinikama ...jednom mjesečno. Ne bi mu na pamet palo da ovoga napada, a onoga brani..samo bi poželio: - Gospodaru..podari mi zdravlje i uzmi me u snu.

0 0

Ljekari Opce bolnice, kada je SDAovca postala direktorica, kukali su kako moraju poceti raditi, inace ce svi da lete, a sa klinike Kosevo, svi su se zahvaljivali bogu i nebesima, jer se njima nije "posrecilo" - e, pa sada im se posrecilo. Skolstvo, zdravstvo, kultura,sport, NAUKA i obrazovanje od glavnog kao pa grada, kao pa drzave za 20 postratnih godina napravili su vecu destrukciju od rata.

2 1

Napolje Sebiha

A sebiha neka pune sebi dzepove i stranci SDA sramota

4 1

* Sva polja su obavezna