'Zašto je prof. Ismet Gavrankapetanović bio povlašten?'

'Zašto je prof. Ismet Gavrankapetanović bio povlašten?' Izvor: N1

Advokat Senad Pećanin, doktor Hasan Tanović i prof. dr. Amila Husović-Alikadić bili su gosti N1 televizije u emisiji Tačka na 7 gdje su govorili stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Senad Pećanin, advokat prof. Ismeta Gavrankapetanovića je kazao da se na KCUS-u primjenjuju 'staljinističke metode ucjene".

"Imamo slučaj profesora Biščevića i njemu je ponuđeno jasno od direktorice Izetbegović da naslijedi prof. Gavrankapetanovića. On je učio taj posao od prof. Gavrankapetanovića, ali on je ukazao da ne želi na tako nečastan način da zamijeni profesora. Zatim se jednom metodom koji je primjeren svjedočanstvima koji smo čitali o staljinističkom poretku. Pozvana je njegova supruga koja je specijalizant na KCUS-u i rečeno joj je ako doktor Biščević ne povuče potpis sa pisma protesta ona neće moći završiti specijalističku praksu."

Nakon Pećaninovih riječi, prof. Husović-Alikadić je kazala da ne zastupa ničiju stranu, već samo svoju, ali da joj nešto nije jasno.

"Profesorica Izetbegović nije dozvolila ljekarima da rade privatnu praksu i na KCUS-u u isto vrijeme. Sve vrijeme prof. Ismet Gavrankapetanović je radio privatno u svojoj Specijalističkoj ordinaciji. Da li je došlo do sukoba, partijskog interpersonalnog. Zašto je to prećutno mogao raditi, a drugi nisu mogli", kazala je između ostalog prof. dr. Amila Husović - Alikadić.

Ona je postavila pitanje: "Zašto je on bio povlašten u cijeloj plejadi doktora koji nisu mogli obavljati privatnu praksu?"

Pogledajte cijeli razgovor:

Izvor: YouTube

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 20

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

A dr Amila kroz tunel izasla i rat provela u Istanbulu. Voli i ona vlast moc i pare. Zbog toga je bila a mozda i sada u igri u IZ

4 0

Doktori koji rade privatno to rade u slobodno vrijeme poslije redovnog radnog vrenena. Time nesporno zele da ostvare vecu zaradu dok ostali poslihe posla spavaju, gledaju tv i sta hoce i to postujem.Ovakvim rukovodenjem Klinickim i ukupnom atmosferom gradani su upravo u situaciji da idu vise privatno nego u bolnicu.

7 2

sarajlija

komunjare su najveci manipulatori puna podrska za gospodju sebiju

4 20

* Sva polja su obavezna