VIDEO| Tokom javljanja uživo vatra stigla i do reporterke N1

VIDEO| Tokom javljanja uživo vatra stigla i do reporterke N1 Izvor: N1

Na području Čapljine situacije je dramatična, a situacija se mijenja iz sata u sat. Vatra je stigla do kuća, kazala je reporterka N1 televizije Đenana Kaminić do koje je u jednom trenutku stigla vatra u mjestu Modrič tokom javljanja uživo.

"Vatra se razbuktava. Tu su pripadnici Oružanih snaga BiH koji su stigli sa 30 naprtnjača. Situacija je kritična. Tu su mještani koji su stigli u pomoć i panika vlada među njima. Situacija u naselju Modrič je najteža, a tokom dana vatra je bila na udaljenosti 100 metara od kuća, sada se približila", rekla je reporterka N1 televizije.

Snimatelj N1 televizije je u tom trenutku ostavio kameru na stativu i počeo gasiti požar. Reporterka Đenana Kaminić je nastavila sa izvještavanjem, a snimatelj je ugasio vatru koja im je doslovno bila pod nogama.

Izvor: N1

Problem je što je vatra na više lokacija u Čapljini u naseljima Trebižat, Hotanj i Modrič.

Vatrogasci su danas rekli da imaju dovoljno ljudstva da požar stave pod kontrolu, ali ona je ugrozila domaćinstva u ovom dijelu Čapljine.

U Čitluk još nije stigao helikopter OS BiH iako su dobili potvrdu da će doći, a i iz Čapljine je također poslan zahtjev za angažovanje helikoptera OS BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

X

Kako loše izrežirano, vatra došla do reportera, hahahaha! Ofirno majke mi! Al baš!

1 0

A DA FAHRO

Kaže u AVAZU "sjajno se snašla", ja konto da je plamen 4 metra. Inače u avazu se objavljuju jako "pametne, provjerene i tačne" informacije.

5 2

Nix

Komentar na naslov, rijeke imaju "tok", a ako je riječ o javljanju uživo, onda je potrebno napisati "tijekom".

1 25

* Sva polja su obavezna