Na šta je sve Gradska uprava Sarajeva trošila novac

Na šta je sve Gradska uprava Sarajeva trošila novac Izvor: N1

Gradska uprava Grada Sarajeva objavila je izvještaj o zaključenim ugovorima u postupcima javnih nabavki za period mart - juli 2017. godine.

Za 44 stavke koliko ih se nalazi u objavljenoj tabeli o javnim nabavkama - Gradska uprava je za četiri mjeseca utrošila više od 320.000 budžetskih sredstava.

Između ostalog, tu su i nabavke za postavljanje izložbe portreta dosadašnjih gradonačelnika Sarajeva u iznosu od 2.905,98 KM, kao i uvođenja Wi-Fi mreže u prostorije Gradske uprave.

Gradska uprava dobila je i nove računare za Službu za lokalnu samoupravu i Odjeljenju za pravne poslove koji su koštali ukupno 1.500 KM. To je koštalo više od 4.500 KM.

Za usluge posredovanja pri zapošljavanju Gradska uprava Sarajeva potrošila je blizu 3.000 KM, dok je za hotelske smještaje gostiju Grada Sarajeva utrošeno 80.000 KM na hotele sa tri, četiri i pet zvjezdica.

Za promociju svojih aktivnosti u magazinu i na portalu Furaj.ba - Gradska uprava izdvojila je 1.000 KM za jedan mjesec, dok je ugovor o nabavki cvijeća i cvijetnih aranžmana na dvije godine košta 23.000 KM.

Kompletnu tabelu troškoga Uprave pogledajte u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Trpimir

Ono sto ste trebali navesti jesu place politicara u Gradu Sarajevu. To je stavka koja predstavlja najvece rasipanje novca.

3 0

Visegrad 1991

Prema veličini grada sve je ok !!! Treba vise ulagati u promociju glavnog grada koji sa kantonom uplaćuje vise PDV od cijelog manjeg BiH entiteta !!!

1 0

Da

80000 na goste. Ma bravo, srecom za ti 80000 moze da radi merhametova kuhinja barem mjesec dana

1 1

* Sva polja su obavezna