2 stvari zbog kojih muškarci ženama odmah postaju privlačni

2 stvari zbog kojih muškarci ženama odmah postaju privlačni Izvor: Shutterstock

Nije tajna da žene i muškarci imaju potpuno drugačije kriterije kada je u pitanju fizička privlačnost.

Kada je u pitanju fizička privlačnost, cjelokupan izgled muškarca kod žena igra važnu ulogu, ali nikako presudnu. Pokazalo je to i jedno istraživanje tijekom kojeg je ustanovljeno da dvije karakteristike mogu muškarca učiniti privlačnijim u očima žena.

Radi se o – glasu i mirisu. Muškarac može izgledati poput najpoželjnijih holivudskih zvijezda, ali to često nije dovoljno da ga žena primijeti.

Međutim, u trenutku kada progovori, to može sve promijeniti. Istraživači kažu da je glas sposoban "prenijeti" određene osobine muškarca. Tako na temelju glasa možemo osjetiti je li muškarac dominantan ili nježan, siguran u sebe ili pak skriva neke nesigurnosti te u kakvom je emocionalnom stanju.

Miris je druga karakteristika koja igra važnu ulogu u razvoju privlačnosti. Istraživači kažu da ljudi stoljećima prosuđuju jedni druge na temelju mirisa, a ugodan miris muškarca kod žena izaziva pozitivne emocije.

Akustične i olfaktorne karakteristike mogu zajedno ili u kombinaciji snažno utjecati na percipiranu privlačnost pojedinca te na stav ili poteze prema dotičnoj osobi, zaključili su, piše Zadovoljna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Tagovi: muškarci , žene

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hare Kriška

Zbog toga se ja kupam dva puta godišnje, a ponekad i češće.

1 0

* Sva polja su obavezna