Borba decenije pripala Mayweatheru, sudija prekinuo meč

Borba decenije pripala Mayweatheru, sudija prekinuo meč Izvor: AFP

Spektakl decenije, bokserski meč između Floyda Mayweathera juniora i Conora McGregora završen je pobjedom boksera nad MMA borcem.

Floyd Mayweather zabilježio je pedesetu profesionalnu pobjedu u karijeri, pobjedviši Conora McGregora. MMA borac održao se u ringu do sredine deset runde, kada je sudija prekinuo meč, jer je bilo jasno da Irac više ne može da se brani.

Duel je podijeljen na dvije polovine – u prvih pet rundi nije viđeno gotovo ništa od boksa, a u drugih pet Amerikanac je potpuno dominirao, ali je tek u devetoj rundi prvi put izgledalo kao da bi mogao da okonča meč prije vremena.

McGregor je taj nalet izdržao, ali je u sljedećoj rundi kraj bio neminovan.

McGregor je krenuo izuzetno agresivno, pola minuta bukvalno je bombardovao neporaženog rivala, ali se poslije tog naleta smirio i do kraja prve runde se gledala prava čekalica. Stil irskog takmičenja je izuzetno neobičan, sa velikim raskorakom.

U pokušaju da zabavi publiku on je u jednom trenutku stavio ruke iza leđa, ali je znao da Mayweather u tom trenutku neće napasti. U finišu runde vidjeli smo jedini pravi udarac, McGregorov aperkat koji je pogodio rivala pravo u bradu. Druga runda počela je na sličan način, ali so do kraja runde vidjeli po dva-tri pristojna pokušaja na obje strane.

Najinteresantniji detalji bili su oni vezani za McGregorove zahvate prenijete iz svog standardnog sporta – jednom je udario rivala u potiljak, a dva puta je izgledalo da će da pokuša zahvat s leđa. Tome u velikoj meri doprinosi i Mayweatherov pasivni pristup. Publika u velikoj mjeri navija za Irca, što je uglavnom osjećanje rašireno širom planete, i snažno negoduje kad od sudija opomene njihovog miljenika.

U prvim minutama sudija je definitivno najzaposleniji u ringu. U trećoj i četvrtoj rundi nastavilo se u istom ritmu, Irac je redao neobične udarce, na granici dozvoljenog i preko nje, a Amerikanac se sve vrijeme trudio da izbjegne da se borba razmahne ulaženjem u klinč, nerijetko uz okretanje leđima. Utisak je da je u četvrtoj rundi McGregor počeo lagano da gubi snagu, a Mayweather je bar na trenutak krenuo odlučnije, ali se to završilo istovremenom razmjenom dobrih krošea.

U petoj rundi ništa, Mayweather je uspio jednom da zada čist udarac, ali bez vidljivih posljedica, a po isteku runde pokušao je da isprovocira rivala, vjerovatno samo da bi se malo digla tenzija, jer je i publika u velikoj mjeri utihnula zbog nedovoljnih uzbuđenja.

U šestoj rundi Mayweather je prvi put krenuo u ozbiljnije napade, zadao nekoliko udaraca u kratkom razmaku, ali je McGregor djelovao kao da mu to ne škodi previše, pa je pred kraj počeo i otvoreno da provocira rivala grimasama usred borbe. Sedma runda donijela je nastavak Mayweatherove dominacije, u nekoliko navrata smo vidjeli snažne udarce američkog boksera, McGregor je bio u potpunoj defanzivi. To nije neobično, malo ko je očekivao da će dočekati sedmu rundu.

Poslije dvije nesumnjivo Mayweatherove runde, vratili smo se na ono što smo gledali u ranoj fazi. Tokom osme Floyd je izbjegavao borbu, okretao leđa i laktao se, dok je Irac ponovo uspio da zada dva-tri neočekivana udarca. Na startu devete runde McGregor je satjerao rivala u ugao serijom udaraca, ali je zadao i jedan ispod pojasa, pa je sudija morao da ga prekine. Poslije jednog direkta Irac je odjednom izgubio snagu, što je Mayweather iskoristio i krenuo u ofanzivu.

U posljednjoj minuti bukvalno nije mogao da drži gard. Amerikanac ipak nije uspio da ga dokrajči u tom periodu. U desetoj rundi McGregorova osnovna strategija bila je da izbjegne protivnikove nalete držanjem. U tome je uspio nekoliko desetina sekundi, ali je prvi ozbiljniji nalet Mayweathera pokazao da ravnopravne borbe više neće biti, pa je sudija prekinuo duel prije ozbiljnijih posljedica.

U trenutku prekida bilo je sasvim jasno da bi u slučaju da se došlo do kraja 12. runde Mayweather glatko dobio sudijsko glasanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Nebitan lik

Cirkus decenije!

0 0

Sarajlija-SA

Hahhahah, aa na predstavljanju, ovaj urlao, dok crnac nije rekao nista, samu mu se nasmijao na njegova vrijedjanja ... bas mi je drago da je amer (crnac) dobio mec, samo radi onog njegovog onakvog predstavljanja...

3 0

* Sva polja su obavezna