Sve strukture civilne zaštite su na terenu

Sve strukture civilne zaštite su na terenu Izvor: Gorska služba spašavanja Stanica Mostar

Na području Federacije Bosne i Hercegovine i dalje gori nekoliko požara, ali ih držimo pod kontrolom - izjavio je za Fenu direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Kako je rekao, požar u Nišićkoj visoravni, koji je nastao tako što se automobil zapalilo te se požar proširio prema niskom rastinju i šumi, brzim intervencijama 4-5 vatrogasnih jedinica s područja Sarajeva, Vogošće, Ilijaša i Olova požar stavljen je pod kontrolu.

- Osim toga, jutros smo s helikopterom Oružanih snaga BiH djelovali na rejonu Rujišta i uradili dobar posao, ali svakako ćemo i dalje pratiti stanje - kazao je Solak.

Danas popodne, dodao je, ukoliko budu mogli, pokušat će djelovati uz pomoć helikoptera u Gornjoj Drežnici, gdje je aktivan požar koji je na vrlo nepristupačnom terenu, ili će pokušati djelovati na području Drvara.  

- U svakom slučaju, i dalje ćemo pratiti situaciju tokom cijelog dana, jer može doći do vjetra koji na požarištima koji mijenja smjer i otežava gašenje - reako je direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Naglasio je da su sve strukture civilne zaštite na terenu te da se već mjesec i pol dana konstantno bore s požarima, ali da, na svu sreću, nema povrijeđenog stanovništva niti izgorjelih kuća.    

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna