Jutarnji izvještaj sa požarišta u BiH

Jutarnji izvještaj sa požarišta u BiH Izvor: N1/ Ilustracija

Na lokalitetu Ruišta i dalje je aktivan šumski požar, a pojačan vjetar je nepovoljno utjecao na razvoj i smjer požara, pa su i tijekom noći požar gasili pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Ruišta kako bi zaštitili stambene objekte, tako da kuće trenutno nisu ugrožene.

Drugi krak požara, koji se širi u smjeru Zijemalja, pokušavaju gasiti pripadnici Šumarstva "Srednje-Neretvanskog", gdje minirana i nepristupačna područja otežavaju gašenje. Tijekom dana helikopter Oružanih snaga (OS) BiH trebao bi ponovno pružiti pomoć u gašenju požara na području Ruišta.

Šumski požar na lokalitetu Čvrsnice i Drežnice-Batačke lazine je i dalje aktivan, gdje gori šuma munike i bukve. Prema informacijama iz PVP-a Mostar, miniran i nepristupačan teren otežavaju gašenje požara.

Na području Mostara jučer je u Južnom logoru i Kosoru gorjela trava, dok je u Ulici Blajburških žrtava gorjela trava i borovi.

Na području Čapljine zabilježeno je 6 požara i to na Modriču je gorjela šuma, u Domanovićima je gorjela trava i nisko raslinje, na Svitavi i Jasenici je gorjela trava i šuma, a u Gabeli i Tasovčićima je gorjela trava i nisko raslinje.

Na području Čitluka zabilježena su dva požara, u Ograđeniku je gorjelo smeće, trava i nisko raslinje, a u Vidovićima trava i nisko raslinje.

Na podučju općine Konjic, u mjestu Bradina, na lokalitetu Stari put za Ivan Sedlo, gorjela je trava i šipražje, a zahvaćena je površina od oko dva duluma.

Na području Rame, u selu Orašac gorjela je trava i nisko raslinje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Požar , Požari u BiH

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dragas

Ovoliki broj požara. Postoje pocinioci. To se mora istražiti. Mislim da nije moguce da to dolazi samo od sebe.

0 0

* Sva polja su obavezna