Milioni KM za upravne i nadzorne odbore, komisije...

Milioni KM za upravne i nadzorne odbore, komisije... Izvor: N1

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut uputio je Vijeću ministara BiH pitanja o iznosu troškova na ime naknada za rad u upravnim odborima, nadzornim odborima, komisija i svim ostalim radnim tijelima u posljednje tri godine.

U odgovoru zastupniku navodi se da prema podacima iz Glavne knjige trezora ukupan iznos za rashode po temelju izdataka za rad upravnih i nadzornih odbora i drugih tijela te komisija u 2014. godini iznosio je 6.465.811 KM, u 2015. 3.001.987 KM, a prošle godine 1.802.208 KM.

U prvih pet mjeseci 2017. godine isplaćeno je 614.821 KM.

U odgovoru se navodi da 3.339.740 KM u 2014. godini otpada na rad biračkih odbora na Općim izborima te godine.

Zastupnik Arnaut je tražio i informacije o rashodima po institucijama-proračunskim korisnicima u pomenutim razdobljima. Koliko su trošile institucije pogledajte u tabeli ispod.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Fanatikos

Da bogda vi sve te novce u lijekovima potrosili.

0 0

Mirza

Arnaut stara SDAovska skola.

1 3

Hadzo

Nadzorni i Upravni odbori su samo jedna od rak rana u ovom našem društvu!Ljudi u tim odborima uzimaju i “deru” ovu jadnu i napacenu zemlju!A njihov rad i učinak čista nula!UKINUTI POD HITNO!Eeeej...kog god supka sretnes u gradu on u nekom Nadzornom ili Upravnom odboru!?Šta rade?Ništa!Guzovaca!Ma lijepo da ne može ljepše biti!Hvala Vama koji ovo objavljujete a i tebi Damire na hrabrosti.

4 0

* Sva polja su obavezna