Pokret Odgovor: Mile, zar ne reče referendum o NATO-u?

Pokret Odgovor: Mile, zar ne reče referendum o NATO-u? Izvor: N1

Pokret „Odgovor“ je reagovao na najavu Milorada Dodika da će Narodna skupština Republike Srpske donijeti zaključak o vojnoj neutralnosti. S tim u vezi, iz „Odgovora“ poručuju da je to kontradiktorno ranijoj najavi referenduma o NATO-u u RS-u, te se pitaju dokle će vlast i opozicija u RS-u lagati javnost o razlozima blokade procesa NATO integracija.

"Interesantno je da se trenutno u Republici Srpskoj takmiče opet u tome ko će biti 'veći Srbin od Vukote', a takmičenje je između onih koji su stajali uz ratne profitere i onih koji su stajali uz ratne zločince. Međutim, kada krene diskusija o tome ko je ispraznio budžet, odmah se iz fijoka vade deklaracije i odluke. Pa šta je sad sa obećanjem SNSD-a da će održati referendum o NATO-u, narod čeka, jedva čekaju da se opet pitaju za nešto. Zar će im to Milorad Dodik uskratiti u strahu od 'međunarodnih faktora'? Istovremeno, cijela vojna struktura Oružanih snaga, podržava reforme i proces pristupa NATO savezu. Kontinuirano se obavljaju vježbe i osigurava podrška za različite aktivnosti koja upravo dolazi od ovog saveza. O tome ne govori, kao što ne govori i o potpunom izostanku raznoraznih praznih obećanja 'ruske braće' prema RS-u", poručuju iz Odgovora.

"O kakvoj vojnoj neutralnosti Srbije uopšte govori i pozicija i opozicija u RS-u? Pa Srbija ima potpisan IPAP sa NATO-om još od januara 2015. godine. Srbija je učestvovala u 20 vojnih vježbi pod okriljem NATO programa, a za oktobar je najavljena vježba REGEX18 na teritoriji Srbije, nismo vidjeli da je to negdje otkazano. Izgleda da Banja Luka ima šum u komunikaciji sa Srbijom, jer su zauzeti došaptavanjima sa otpravnicima poslova Ruske ambasade. Odnosi se mijenjaju, ali to još niko nije rekao ekipi na Trgu Republike Srpske", zaključuju u Odgovoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Konacno Gradjani Svatili

Vise Gradjani nisu GLUPI da razni prevaranti sa Dodiko laze gradjani izgleda da nema vise povjerenje po reakciji gradjana

0 0

Boston

I nato se igra sa nama. Da je njima stalo do bosne samp bi potpisali ugovor sa postpjecom vojecem ministara i usli na teritoriju federacije. Sta bi dodo mogao da uradi. Nato bi dobio mandat od vijeca da ide po citavoj bih a doda da im mase. Kasnije bi otiso doda a bosna ostade svima nama i natou. A ovako nato nesto ceka dok rusi ne naptave vise nereda a doda bude jos jaci.

2 1

PENZIONER UMIREovljenik

Belaj kakosi sve rekao sto mislim.Ova budaletina je samo za satore i Cane.Dno ne moze vise i dalje primitivizam seljakluk da se fini momi Oravoskavci zacrvene kad cuju kad ovaj glavolnja pocne rucat kao vo.

10 0

* Sva polja su obavezna