Američka Ambasada u BiH o Dodikovim izjavama

Američka Ambasada u BiH o Dodikovim izjavama Izvor: Fena

Blokiranje usvajanja globalnog fiskalnog okvira je neodgovorno i ide nauštrb građana ove zemlje - istaknuto je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH povodom izjave predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da RS blokira usvajanje fiskalnog okvira, jer ne žele pristati na dodatna izdvajanja za Oružane snage BiH.

Iz ovog Ureda u izjavi za Fenu napominju da je BiH jasno izrazila želju da postane članica NATO-a te da je podnijela zahtjev za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u pismu Predsjedništva BiH, koje je poslato generalnom sekretaru NATO-a 2009. godine.

''SAD su snažno opredijeljene da pomognu BiH da postigne taj cilj - poručili su i istaknuli da građani BiH žele biti dijelom evropske porodice, živjeti u stabilnoj, sigurnoj, prosperitetnoj, multietničkoj državi, koja je u potpunosti integrirana u evro-atlantske institucije.''

Osim toga, naglasili su da Oružane snage BiH postoje kako bi garantirale sigurnost i odbranu cijele BiH te da bi osigurale neophodnu pomoć građanima kada im je ta pomoć najpotrebnija, kao naprimjer, tokom prirodnih nepogoda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 25

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

husein

Dodik je opsjednut gospodzom Cormack pa stalno daje izjave kao to nije stav nove Američke administracije,a upravo je ta ista nova Američka administracuija ostavila i dalje da obnasa duznost ambasadora .U normalnim drzavama sposobni i skolovani za obnasanje odredzenih poslova su na pravim mjestima a ne stranačko podobni,a to je velika razlika.

1 0

Gavrilo Princip

Napustajte bosnu kakav NATO srbi i muslimani idu saErdoganom i Putinom Pravi muslimani sa pravoslavnim zemljama Turskom i Iranom

0 7

Bimba

Treba vojska jer svaka država na svijetu ima vojsku

2 2

* Sva polja su obavezna