Osmanović kometarisao nesuglasice između SDA i SBB

Pelješki most uzrokovao je nove probleme u vladajućoj koaliciji, a ministar civilnih poslova, Adil Osmanović (SDA), komentarisao je stanje na relaciji SDA - SBB - HDZ.

Izvor: N1

Od HDZ-a ne očekuje da podrži obustavu gradnje Pelješkog mosta. "Oni smatraju da izgradnja Pelješkog mosta ne priječi suverenitet BiH na otvoreno more."

To je novi problem u funkcionisanju države, a Osmanović je stava - da kada je interes BiH u pitanju, nema kalkulacija.

A relacija SDA - SBB?

"SDA - SBB imamo personalne nesuglasice između lidera. Ministri u Vijeću ministara iz SBB i SDA dobro sarađjuju i na ostalim nivoima vlasti. Koalicije treba bazirati na programskim rješenjima, a ne na ličnim nesuglasicama", ocijenio je.

"Sa HDZ postoje nesuglasice. Koalicija funkcioniše s vremena na vrijeme. Nesuglasice su oko izbornog zakona. SNSD je podržao HDZ, i taj zakon se treba naći na sjednici Zasutpničnog doma. Očiogledno je da neće dobiti podršku", utvrdio je.

Smatra da glede ovog pitanja - neophodan je politički konsenzus, a da su nekada SDA i HDz bili jako blizu toga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

U

sto pjenimo oko usta kao "Miljacko "more. Dubrovačka republika je Turcima ustupila teritorij Neuma ,ali ne more. Posto je Turska okupirala BiH i bila okupator zar vrijede vise ti dokumenti. Isto sto Hico okupirao Poljsku na današnji dan i da vrijede potpisi za vrijeme njegove okupacije.

1 0

opa pa to UUUUUUU

ko da kao covic onaj krivosti sto je zemlju pognjojio i danasnja crveni fenjer dama zeli da kao i oni laznu istinu kroji....Bosna i Hercegovina je od ZADRA DO SUTORINE NILA DOK JE HRVATI NEUKRADOSE-SA TITINIM AMANETOM POSLIJE DRUGUOG SVJETSKOG RATA....JA JOS IMAM ZEMLJE SUMA I ONE MAKIJE OKO KONAVLJA IMAM OKO ZAOSTROGA A STA TI SINE NEZNAOG JUNAKA IMAS??? SAMO SLOVO UUUUUUUUUUU ahahahaahhaaaaaaahahhaaha

0 0

The Nail Tv

Halo mani se šuplje fataj se onoga što ste obećali zapošljavaj narod a ne zavađajte nas sa svima

3 0

* Sva polja su obavezna