Dodik komentarisao razmjenu optužbi Tuđmana i Izetbegovića

Dodik komentarisao razmjenu optužbi Tuđmana i Izetbegovića Izvor: N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da optužbe koje razmjenjuju sinovi bivših predsjednika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Miroslav Tuđman i Bakir Izetbegović, pokazuju da među njima postoji pritajena mržnja, koja se ne može sakriti.

"Bili su braća i šta im je sad, nemam pojma", rekao je Dodik na konferenciji za novinare poslije susreta sa predsjednikom  Srbije Aleksandrom Vučićem i konstatovao da "Bakir samo otvara probleme".

"On polako postaje politička olupina... Obično to tako i  biva, kad dođe do kraja političkog angažmana, onda svi navale na vas", ocijenio je Dodik.

Govoreći o najnovijem sukobu Izetbegovića i Tuđmana, on je primijetio da je očigledno kako povijesne činjenice ne mogu biti skrivene i dodao da Izetbegović samo otvara probleme i da nema više destinacija ni u regiji ni u BiH gdje nije otvorio problem.

"Čini to u kontinuitetu, prvo s onim mirovnim sporazumom. On govori da je njegova politika, politika njegovog oca, a politika njegovog oca je Islamska deklaracije, koja je programski akt i dokument za Islamsku državu koja je funkcionirala i još uvijek funckionira na Bliskom istoku, i on se toga nije odrekao", rekao je Dodik.

Kako je naveo, sada su i oni saznali od Tuđmana ono što su Srbi govorili, a da se njihov glas nije čuo, a to je da se upravo začetak Islamske države mogao vidjeti u BiH dolaskom mudžahedina, što je, primijetio je, povrijedilo Bakira Izetbegovića, prenosi Tanjug.

To, dodao je, nije jedini problem između BiH i Hrvatske, jer postoji problem i s Pelješkim mostom, dok Republika Srpska ima problem s izgradnjom mosta na Savi kod Gradiške, što pokušava riješiti s Hrvatskom.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 35

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nin

'Kante se Bosne lešinari ,neće ovo biti ničije sem bosansko ,a vi komentare pravite koliko vam volja . Mile pomaže li Bog ?

2 1

Zeka

Istina je da bakir nikad nije ni bio vise od olupine. Da mu nije prezimena ne bi ni bio gdje je. Ali kako dodo po sebi zna da kad postanes olupina svi te napadaju.

5 1

Mimi

Ovaj sin od Franje Tuđmana ili nezna ili se pravi lud da mu je tata bio zakleti komunjara inače nebi bio u JNA neznam šta po činu nebitno i Mladić i ini generali su bili odani Titu i ti isti su postali genocidni prema svemu sto je drukacije nacije i vjere prema tome tebe je odhranila JNA i ti isto debilu znaš dobro da bi ti tata odgovarao za ratni zločin i bio osuđen za isti ti kako si nastavio bit ćeš isti svoj Franjo samo sto nekrivis usta kao on

6 4

* Sva polja su obavezna