Bariša Čolak: Pelješki most će se sigurno graditi

Bariša Čolak: Pelješki most će se sigurno graditi Izvor: N1

Bariša Čolak, predsjedavajući Doma naroda državnog parlamenta i voditelj Odjela za ustavno-pravna pitanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) smatra da je Pelješki most poslužio u dnevno-političke svrhe, ali poručio: Gradit će se.

"Evropska komisija je dala jasan stav o tome. Naravno, treba razgovarati, ali most će se sigurno graditi", ocijenio je Čolak u obraćanju novinarima. 

Mladen Bosić, prvi zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine (SDS) izjavio je da se u BiH partneri moraju dogovoriti oko Plješkog mosta, ali i dodao da se nazire ozbiljna politička kriza zbog Izbornog zakona. 

"Partneri u Federaciji moraju da se dogovore. Stav stranaka iz RS o Pelješkom mostu - bićemo mnogo godina izdvojeni iz EU. Bolje da pričamo sa Hrvatskom o rješavanju granica, nego o ovom pitanju. Hrvatska nam može pomoći, a ne odmoći na našem putu ka EU", izjavio je Bosić.

Podsjećamo, ranije je Zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH Denis Bećirović kazao je da prilikom izgradnje Pelješkog mosta treba poštovati prava BiH na izlaz na otvoreno more.

On tvrdi da dok je bio na čelu Zastupničkog doma, nekoliko puta je sa kolegama u Zagrebu razgovarao o ovom pitanju, ali da glavnu riječ ipak vodi Predsjedništvo BiH.

"Mi smo imali 2009. jedinstven stav o ovom pitanju. Tada je na čelu Predsjedništva bio gospodin Radmanović i tada se jasno reklo da se moraju poštovati prava BiH na otvoreni prilaz moru".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oprez

E moj Barisa, za ovo vremena nista od tebe, pametno cula nisam, dzaba platu primas, i ti si jedan iz pete kolone, kvisling, strana agentura u BiH, izdajnici, vise se i ne krijete, ascarile izdajnici, drzavni neprijatelji. Treba, treba udba i sve u zatvore potrpati. Pa ljudi moji, narode moj, gdje to ima da radis protiv drzave, koja te hrani, koja te placa, sram da vas bude.

1 0

Siguno

Nema gradnjw i tacka popustite vise ovu drzavu i njene gradane prljava dubrad zastiti svoju drzavu a vi obrnuto radite ne jos zadugo

1 0

Visoki

Izgraditeli ga netko ce odgovarati i opet ce morati porusiti most.

1 2

* Sva polja su obavezna