Neugodno iskustvo doktora iz noćne dežure na KCUS-u

Neugodno iskustvo doktora iz noćne dežure na KCUS-u Izvor: N1

Prim. dr. Semin Bećirbegović na današnjoj pres-konferenciji o stanju na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ispričao je svoje neugodno iskustvo koje, kako kaže, najbolje oslikava pravo stanje.

"Pitaju me često posljednjih dana da li napuštam KCUS. Podijelit ću priču iz dežure prije par mjeseci",rekao je dr. Bećirbegović i nastavio:

"Taj dan bio na sam dežuri. Na intenzivnoj njezi je bilo pet teških bolesnika. Praksa je kada preuzmemo dežuru da uradimo vizitu. Kada sam tražio od sestre da izvadimo nalaze za te pacijente, rekla je da imamo za samo jednog pacijenta. To je značilo da 24 sata moram bacati grah. Molio sam Boga da ne moram donijeti odluku zbog koje bi se kajao cijeli život, a ona je da moram birati između dva pacijenta", ispričao je dr. Bećirbegović. 

Podsjetimo, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, prof. dr. Mirza Biščević, prim. mr. sci. med. dr. Senad Maksić, prim. mr. sci. med. dr. Semin Bećirbegović i dr. Hasan Tanović održali su danas pres-konferenciju o stanju na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Konkurs Izasao U 10.2016 prijem oko 40 med-Sestra-Tehnicar .Dotad Prof.Izetbegovic Tvrdi Radice samo najbolji ,Nema vise Familijarnog Zaposljavalja .dabi Konkursna Procedura trajala i 6 mjeseci ..Na kraju Tragikomicno Je izgledalo Komisija Presmjesna ,prosli su osobe koje cak nisu ni dosli na interviju Familijarno-stranacko zaposljavanje Ista prezimena Poznata

0 1

Stvarno ne kontam Tekst ili nije citav ,Ima vise pacijenata Pa mu sestra kaze jedan Pa to znaci citavu noc bacati grah i onda mora birati mozeli da neko pojasni ako zna hvsla

0 0

Bakir

Ovo je BIH.

3 0

* Sva polja su obavezna